scrollTop top

Daarom is “me-time” in een relatie belangrijk

Daarom is “me-time” in een relatie belangrijk

Een relatie hebben is geweldig en jullie brengen het liefst veel tijd met elkaar door. Vergeet echter niet om ook tijd met jezelf door te brengen. Dit bevordert namelijk jullie relatie. En wel om de volgende redenen.

1. Ontspannen

Het kan nogal stressvol zijn als er altijd iemand om je heen is. Neem af en toe wat tijd voor jezelf om te ontspannen, opnieuw energie te krijgen en helderheid in het leven te scheppen. Zo ben je meer ontspannen als je met je partner bent.

2. Goed voor je hersenen

Alleen zijn is goed voor je hersenen. Eenzaamheid wordt al lang in verband gebracht met creativiteit, spiritualiteit en intellectuele kracht. En wie wil er nu geen relatie met iemand die steeds slimmer en slimmer wordt?

3. Goed voor zelfvertrouwen

Als je voldoende tijd voor jezelf neemt, kun je jezelf ook steeds beter leren kennen en ontdekken. Het zorgt ervoor dat je zelfvertrouwen toeneemt.

4. Eigen identiteit

Wanneer je ook eigen activiteiten hebt, behoud je je identiteit. En dit is belangrijk. Jullie zijn heel goed samen, maar zijn niet dezelfde persoon. Zorg ervoor dat je wel eigen passies en hobby’s blijft hebben.

Lees ook:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!