Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Daarom is Ubiquinol een must bij hartfalen

4 min read

Ons hart is ongetwijfeld het belangrijkste orgaan in ons lichaam, en daarom is het belangrijk dat we het goed verzorgen, zeker naarmate we ouder worden. Eén van de manieren om ons hart in goede conditie te houden, is door ervoor te zorgen dat je voldoende voedingsstoffen inneemt die cruciaal zijn voor een goede werking van ons hart.

Een voorbeeld van zo’n belangrijke stof is Ubiquinol (ook wel de actieve vorm van Q10 genoemd), een stof die van nature aanwezig is in ons lichaam en een centrale rol speelt in de energiehuishouding van onze cellen – en dus ook van ons hart.

Het belang van Ubiquinol voor je hart

Onze lichaamscellen hebben nood aan energie om goed te kunnen functioneren. Hiervoor zijn ze onder andere afhankelijk van Ubiquinol, een stof die van nature voorkomt in al onze cellen.

Dat geldt voor onze hartspier des te meer: uit onderzoek blijkt namelijk dat het spierweefsel rondom ons hart veel hogere concentraties aan Q10 nodig heeft dan cellen in andere weefsels. Het probleem is echter dat ons lichaam steeds minder Ubiquinol produceert naarmate we ouder worden, waardoor een energietekort in onze hartspier kan ontstaan. Ons hart kan daardoor niet met de gebruikelijke kracht samentrekken, met kortademigheid, pijn in de borst en hartfalen tot gevolg.

Bovendien zorgt niet alleen een hogere leeftijd ervoor dat ons Ubiquinol-gehalte daalt. Ook andere factoren spelen een rol. Zo kunnen bepaalde geneesmiddelen een negatieve uitwerking hebben op onze natuurlijke Ubiquinol-productie. Het gaat hierbij vooral om statines. Dat zijn geneesmiddelen die vaak worden voorgeschreven om een te hoge cholesterol aan te pakken. Ze zorgen er echter ook voor dat ons Q10-gehalte afneemt, waardoor het risico op een Ubiquinol tekort (en dus ook op hartfalen) stijgt. Uit onderzoek blijkt dat een statinebehandeling ervoor kan zorgen dat het Ubiquinol-gehalte in ons lichaam met maar liefst 25 tot 50% afneemt. Oudere mensen die cholesterolverlagende medicatie innemen lopen dus zeker risico op een tekort. 

Hartfalen voorkomen door ons Ubiquinol-niveau op peil te houden

Wil je je hart gezond houden en het risico op hartfalen drukken? Dan kun je, eventueel na overleg met je dokter, een voedingssupplement met Ubiquinol innemen. Er zijn een aantal supplementen op de markt die speciaal geproduceerd zijn om hartfalen gelinkt aan een Ubiquinol-tekort te voorkomen. Het gaat hierbij om BioActive Q10 100 mg van Pharma Nord en Microbiane Q10 Age Protect van Pileje. In beide producten zit Ubiquinol van KANEKA verwerkt – dé marktspeler wanneer het gaat om het produceren van kwalitatieve Ubiquinol.

Vermoed je dat je aan een Ubiquinol-tekort lijdt of zit hartfalen in de familie of neem je statines? Overweeg dan eens om één van deze supplementen in te nemen. Zo kan je je Ubiquinol-niveau in de kortste keren opkrikken. Je hart zal je niet alleen dankbaar zijn, je zal je ook terug een stuk energieker voelen!

Door

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…