Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Opgelijst: de effecten van Ubiquinol op je lichaam en gezondheid

4 min read

Uit onderzoek blijkt dat zo’n 10% van alle Belgen regelmatig voedingssupplementen inneemt. De redenen hiervoor zijn divers, maar zijn vaak terug te leiden tot een tekort aan bepaalde vitaminen of mineralen. Een aantal voedingssupplementen bevatten ook Ubiquinol, een vitamine-achtige stof die van nature aanwezig is in elke cel van ons lichaam, en cruciaal is voor onze lichamelijke gezondheid. Wij nemen even de belangrijkste effecten van Ubiquinol onder de loep.

Ubiquinol wapent je tegen oxidatieve stress

Eerst en vooral helpt Ubiquinol ons lichaam te beschermen tegen oxidatieve stress. Maar wat is dit nu precies? Oxidatieve stress ontstaat wanneer er zich te veel vrije radicalen in ons lichaam bevinden en deze reageren met zuurstof. Vrije radicalen zijn ‘sporen’ die in ons lichaam achterblijven na verschillende stofwisselingsprocessen. Daarnaast dringen ze ons lichaam ook binnen door stress, alcohol, ongezonde voedingsgewoonten of luchtvervuiling. Deze schadelijke stoffen vallen gezonde cellen aan, waardoor ze beschadigd raken en niet meer optimaal kunnen functioneren. Gezondheidsproblemen zoals diabetes of hart- en vaatziekten kunnen het gevolg zijn.

Gelukkig kan ons lichaam deze vrije radicalen neutraliseren dankzij antioxidanten zoals  bijvoorbeeld Ubiquinol. Deze vormen een soort van verdedigingssysteem. Om ervoor te zorgen dat dit verdedigingssysteem goed werkt, is het dus belangrijk dat ons lichaam voldoende antioxidanten binnenkrijgt. Gelukkig kan een eventueel Ubiquinol tekort eenvoudig opgevangen worden door voedingssupplementen in te nemen.

Supplementen die rijk zijn aan Ubiquinol en helpen oxidatieve stress te voorkomen zijn bijvoorbeeld Aqtif100 van Trenker en Ubiquinol 3 van Therascience. Bovendien ben je er bij deze supplementen zeker van dat de Ubiquinol die erin verwerkt zit van goede kwaliteit is. Zowel Trenker als Therascience verwerken in hun supplementen namelijk Ubiquinol geproduceerd door Kaneka, een Japanse producent die bekend staat voor zijn kwaliteit – iets wat niet zo vanzelfsprekend is, aangezien het vrij moeilijk is om Ubiquinol te produceren, en veel kwalitatief minderwaardige producten op de markt circuleren.    

Waarom Ubiquinol aging en hartfalen voorkomt

Naarmate we ouder worden, neemt het Ubiquinol-gehalte in ons lichaam af. Dit gaat gepaard met verouderingssymptomen zoals vermoeidheid, slecht omgaan met stress, een hogere cholesterol en een schommeling in de hormonenhuishouding. Door regelmatig Ubiquinol in te nemen, kan het Ubiquinol-niveau in ons lichaam constant gehouden worden, waardoor de bovenstaande symptomen worden tegengewerkt.

Verder kunnen voedingssupplementen met Ubiquinol hartfalen helpen voorkomen. Zoals eerder vermeld, daalt de hoeveelheid Ubiquinol in ons lichaam naarmate we ouder worden. Ons hart lijdt hieronder, aangezien Ubiquinol cruciaal is voor de productie van cellulaire energie, iets wat ons hart nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. Dit kan tegengegaan worden door onze Ubiquinol-inname op peil te houden, want een gezond Ubiquinol-gehalte zorgt voor een gezond hart. Voedingssupplementen die je kan innemen om de effecten van veroudering tegen te gaan, zijn BioActive Q10 100 mg van Pharma Nord en Microbiane Q10 van Pileje.  

Betere sportprestaties en sneller recupereren dankzij Ubiquinol

Ook als je regelmatig sport, kan een voedingssupplement met Ubiquinol interessant zijn. De stof heeft namelijk een positieve invloed op de energietoevoer naar onze cellen, en helpt onze spieren sneller te herstellen na een zware inspanning. In tegenstelling tot snelle energiebronnen zoals cafeïne of suiker, zorgt Ubiquinol bij sport bovendien voor een langdurig resultaat. Aangezien je energieniveau constant blijft, heb je geen last van dipjes, en word je minder snel vermoeid. Voedingssupplementen die rijk zijn aan Ubiquinol en die interessant zijn voor sporters, zijn bijvoorbeeld NutriQuinol 100 mg van Nutrisan en Ubiquinol van Hiddit.

Door

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…