Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Beter sporten met Ubiquinol? Zo werkt het!

5 min read

Heel wat sporters kunnen er ongetwijfeld over meespreken: sporten kan soms gepaard gaan met heel wat lichamelijke ‘klachten’. Denk aan steken in de zij, kramp, spierpijn…

Een sportprestatie vergt heel wat van je lichaam, en dan heeft je lichaam nood aan bepaalde stoffen om te kunnen recupereren. Die kun je uit je voeding halen, maar veel sporters nemen ook voedingssupplementen om hun lichaam optimaal te laten recupereren.

Zo is het innemen van magnesiumcapsules populair, omdat magnesium cruciaal is voor een goede werking van onze spieren. Wat veel mensen echter niet weten, is dat ook de stof Ubiquinol, de actieve vorm van co-enzym Q10, een positieve uitwerking heeft op onze spieren.

Wat is Ubiquinol?

Ubiquinol is de benaming die gebruikt wordt om de actieve vorm van het co-enzym Q10 aan te duiden. Q10 komt namelijk voor in twee vormen: enerzijds is er de actieve vorm, Ubiquinol, anderzijds is er ook de geoxideerde vorm, Ubiquinone. Q10 is van nature aanwezig in ons lichaam, maar komt vooral voor onder de vorm Ubiquinol.

Ubiquinol is cruciaal voor het goed functioneren van ons lichaam: zo beschermt de stof onze cellen en bloedvetten tegen oxidatie. Verder zorgt Ubiquinol ervoor dat organen zoals ons hart optimaal presteren.

Waarom is Ubiquinol belangrijk voor onze spieren?

Zoals reeds vermeld, ondersteunt Ubiquinol onze cellen. Deze stof zorgt er namelijk voor dat onze cellen van energie worden voorzien en afvalstoffen vlot worden verwijderd, zodat ze optimaal kunnen functioneren.

Bij een Ubiquinol tekort, krijgen je cellen onvoldoende energie, waardoor celvernieuwing vertraagd wordt en je spieren en organen niet meer optimaal kunnen functioneren. Dat heeft verschillende nadelige gevolgen, zeker voor sporters:

  • Je lichaam wordt gevoeliger voor blessures
  • Er treedt sneller verzuring op
  • Je uithoudingsvermogen daalt
  • Je spieren kunnen  zich moeilijker herstellen

Voor een goede werking van je spieren is het dus belangrijk dat je Ubiquinol-gehalte op peil blijft. Daarbij moet rekening gehouden worden met het feit dat sporters meer nood hebben aan Ubiquinol dan andere mensen, omdat er meer energie naar de spieren moet worden vervoerd. Bij sporters kan dus sneller een tekort optreden dan misschien gedacht.

Hoe kan ik meer Ubiquinol innemen?

Enkel en alleen je voedingsgewoontes aanpassen om meer Ubiquinol binnen te krijgen volstaat eigenlijk niet, omdat de hoeveelheden Ubiquinol die aanwezig zijn in onze voeding vrij laag zijn.

Daarom is het interessanter om voedingssupplementen of capsules in te nemen waar Ubiquinol in verwerkt zit. Even ter vergelijking: clinici raden aan om per dag zo’n 50 à 200 mg Ubiquinol in te nemen. Om 100 mg Ubiquinol binnen te krijgen, zou je 3,40 kg rood vlees of 50 porties spinazie moeten eten, terwijl je deze hoeveelheid makkelijk kan binnenkrijgen door een voedingssupplement of capsules in te nemen.

Wil je voedingssupplementen innemen op basis van Ubiquinol om je sportprestaties te verbeteren? Dan kunnen we je Nutriquinol 100 mg van Nutrisan of Ubiquinol van Hiddit aanraden. Zowel Hiddit als Nutrisan verwerken Ubiquinol geproduceerd door KANEKA in hun producten. KANEKA is een Japanse fabrikant die erom bekend staat kwalitatief Ubiquinol te produceren.

Met supplementen van Nutrisan of Hiddit met Ubiquinol van KANEKA zit je dus zeker goed en ben je in no time opnieuw fit voor een volgende sportprestatie!

Ontdek meer over Nutrisan!

Ontdek meer over Hiddit!

Door

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…