Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoeveel Ubiquinol heb ik nodig en wat is de ideale dosering?

5 min read

Ubiquinol, de actieve vorm van co-enzym Q10, is een vitamine-achtige stof die van nature terug te vinden is in ons lichaam. Het staat in voor een optimale ondersteuning van onze cellen, de bescherming van bloedvetten en cellen tegen oxidatie en het goed presteren van al onze organen.

Ons lichaam heeft dus een bepaalde hoeveelheid Ubiquinol nodig om goed te kunnen functioneren, omdat een tekort gevolgen kan hebben voor alle cellen in ons lichaam.

Hoeveel Ubiquinol heb ik nu precies nodig?

Hoeveel Ubiquinol je lichaam nu precies nodig heeft, is afhankelijk van heel wat verschillende factoren.

Eerst en vooral speelt je leeftijd een belangrijke rol. Uit onderzoek blijkt namelijk dat ons Ubiquinol-niveau begint af te nemen vanaf 30 jaar. Vooral in het hart vindt een sterke afname plaats. Terwijl bij gezonde twintigers nog voldoende Ubiquinol wordt geproduceerd, is de kans bij oudere mensen groter dat er een tekort ontstaat en dat ze dit moeten aanvullen met voedingssupplementen of capsules.

Leeftijd is echter niet de enige factor die bepaalt hoeveel Ubiquinol we nodig hebben. Ook intensief sporten, (oxidatieve) stress, ongezonde voedingsgewoontes en bepaalde geneesmiddelen zorgen voor een verhoogde vraag naar Ubiquinol door ons lichaam.

Wat is de ideale dosering?

De ideale dosering hangt dus af van persoon tot persoon, aangezien heel wat verschillende factoren mee spelen en de behoefte aan Ubiquinol bij iedereen anders is.

Een algemene dosering vastleggen die voor iedereen ideaal is, is dus moeilijk. Toch gaan clinici ervan uit dat het menselijk lichaam zo’n 50 tot 200 mg per dag nodig heeft om gezond te blijven en te kunnen functioneren. Vanaf 100 mg per dag wordt zelfs een duidelijke energieboost waargenomen.

Hoewel een Ubiquinol-tekort schadelijke gevolgen kan hebben voor onze gezondheid, is dat bij een teveel niet het geval. Ubiquinol is een volkomen veilige stof, en je kan er eigenlijk onmogelijk te veel van innemen. 

Hoe zorg ik voor voldoende Ubiquinol?

Maar hoe zorg je nu voor een hoger Ubiquinol-niveau in je lichaam? Ubiquinol komt in vrijwel alle voedingsmiddelen voor. Maar voor bijvoorbeeld 100 mg Ubiquinol zou je ongeveer 60 avocado’s, 120 blikjes sardienen of 3,5 kg rood vlees moeten eten. Het is met andere woorden vrij moeilijk om voldoende Ubiquinol uit je voeding te halen. 

De ideale dosering kun je wel sneller en eenvoudiger halen door voedingssupplementen of capsules in te nemen die Ubiquinol bevatten. De concentraties die in deze supplementen terug te vinden zijn, zijn namelijk veel hoger dan de concentratie Ubiquinol in voedingsmiddelen. Dezelfde hoeveelheid Ubiquinol als in 3,5 kilogram rood vlees kan je zo met één capsule of voedingssupplement innemen.

KANEKA is een gerenommeerde producent van bio-identiek Ubiquinol. Het bedrijf garandeert de kwaliteit van zijn product door tal van klinische tests uit te voeren. Wil je er zeker van zijn dat jouw voedingssupplement of de capsule die je inneemt kwalitatieve Ubiquinol bevat? Ga dan op de verpakking na of “KANEKA” vermeld staat.

Onder andere merken zoals  Pharma NordTrenkerNutrisanTherasienceHiddit en Pileje gebruiken Ubiquinol van KANEKA in hun voedingssupplementen.

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…