Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Daarom vallen vrouwen op mannen zonder baard

Anja
2 min read

Vallen vrouwen nou eerder op mannen met een volle baard? Of hebben ze het liever helemaal glad geschoren? Het antwoord is hier, want er namelijk onderzoek naar gedaan!

Stoppels scoren

Vrouwen vinden mannen met baarden niet aantrekkelijk, maar een man met stoppels gooit wel hoge ogen. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek.
Onderzoekers uit Nieuw-Zeeland en Canada vroegen aan 19 mannen om zich zes weken niet te scheren. Ze fotografeerden de mannen met steeds twee uitdrukkingen: neutraal en boos. Daarna moesten de mannen zich scheren en werden ze opnieuw gefotografeerd. De foto’s werden vervolgens getoond aan een panel van 200 vrouwen. De vrouwen bleken sterk de voorkeur te geven aan gladgeschoren mannen, zo meldt een rapport in ‘The Journal of Behavioral Ecology’.

Stoppels aantrekkelijk

Nick Neave, een professor aan de Universiteit van Nothumbria, deed eveneens een onderzoek naar baarden en hun aantrekkelijkheid. Hij ontdekte dat vrouwen een man met stoppels het aantrekkelijkst vinden.
Mannen zelf vonden dat de mannen met baard er ouder en agressiever uitzien. Beide geslachtend kenden de mannen met baarden wel een hogere sociale status toe. Dus voor de mannen onder ons, wil je meer aandacht van de vrouwen, scheer je baard!

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…