Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De 5 beste voedingsmiddelen om je lichaam te zuiveren!

Camille
2 min read

Er zijn een heleboel voedingsmiddelen die je kunt eten of drinken om je lichaam te reinigen. Je kunt hierbij denken aan: groenten, vruchten, kruiden en granen die je lever, nieren, longen en darmen stimuleren zodat je lichaam wordt gereinigd van opgehoopte afvalstoffen.

1. Groene bladgroenten

Groene bladgroenten beschermen je lever doordat deze boordevol chlorofyl zitten die gifstoffen helpt afvoeren. Ook kan chlorofyl de conditie van je bloed, spijsverteringsorganen, lever en nieren optimaliseren. Groene bladgroenten zijn bijvoorbeeld: spinazie, waterkers en paksoi. Bij voorkeur eet je groene bladgroenten rauw, eventueel verwerkt in een smoothie.

2. Bittere groenten

Een heleboel bittere groenten, zoals artisjok, wortels, andijvie en witlof, stimuleren de werking van je lever, gal en je spijsverteringskanaal. In deze groenten zitten bittere stoffen, die de galafscheiding laat stijgen en die je lever beschermen. De artisjok heeft tevens een gunstig effect op de stofwisseling van vetten in je lichaam.

3. Kiemgroenten

Kiemgroenten zitten boordevol voedingsstoffen, zelfs in een nog geconcentreerdere mate dan in de eigenlijke groente. De meest bekende soorten zijn tuinkers, taugé en alfalfa. Kiemen stimuleren de opbouw van nieuwe cellen en voorzien deze van zuurstof. Kiemgroenten zorgen voor de verjonging van je lichaam en hebben daarnaast een reinigende werking. 

4. Waterrijke groenten en fruit

Groenten en fruit die rijk zijn aan water, zoals meloen, komkommer en bleekselderij, stimuleren je stoelgang en helpen bij het afvoeren van gifstoffen uit je lichaam. Door het eten van komkommer zullen je nieren eenvoudiger urinezuur oplossen. Asperges, waterkers en artisjokken zijn echter ook waterafdrijvende voedingsproducten. Asperges zorgen er tevens voor dat gifstoffen worden afgevoerd.

5. Graangrassen

Graangrassen, zoals gerste-, tarwe- en kamutgras hebben een positief effect op je gezondheid omdat deze zeer rijk zijn aan chlorofyl. Chlorofyl helpt bij de verwijdering van afvalstoffen uit je lichaam. Graangrassen zijn verkrijgbaar in tablet- of poedervorm. Natuurlijk kun je de graangrassen ook zelf kweken.

Je hoeft natuurlijk niet al deze voedingsmiddelen tegelijkertijd te eten. Het is vooral belangrijk dat je een evenwicht vindt in een gevarieerde en gezonde voeding!

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…