Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De nieuwe trend, katoenen luiers!

Camille
2 min read

Steeds meer jonge ouders zijn enthousiast over katoenen luiers. In de praktijk blijven over katoenen luiers vaak misvattingen bestaan. We helpen onderstaande dan ook graag de wereld uit.

1. Minder praktisch?

Katoenen luiers zijn net heel praktisch. Het zijn voorgevormde luiers die sluiten met drukknoopjes, een waardig alternatief voor de wegwerpluier. Bovendien zijn katoenen luiers heel prettig om dragen, voelen ze heel zacht aan en laten de babyhuid meer ademen. Hierdoor worden heel wat huidirritaties verhinderd.

2. Meer lekken?

Niet waar: katoenen luiers zorgen juist voor minder lekken dan wegwerpluiers, precies omdat je bij katoenen luiers een dubbele barrière hebt namelijk de luier en het overbroekje.

3. Geurhinder?

Katoenen luiers ruiken minder dan wegwerpluiers omdat deze bestaan uit natuurlijke materialen. Het zijn meestal de vocht absorberende gels in wegwerpluiers die geurhinder veroorzaken.

4. Hoge startinvestering?

Toegegeven, de startinvestering ligt wellicht net iets hoger dan wanneer je je eerste pakje wegwerpluiers aanschaft, maar er bestaan ook luierservices waar er geen startinvestering voor nodig is. Ze verhuren katoenen luiers en wassen ze met wekelijkse thuislevering en ophaling. Bovendien kan je in veel Belgische gemeentes zelfs een subsidie krijgen wanneer je kiest voor herbruikbare luiers.

5. Extra werk?

Het is echter wel zo dat je vaker een wasmachine moet draaien.
Als je gebruik maakt van een luierservice kan je heel wat tijd en werk besparen.

Wekelijks worden fris gewassen luiers aan huis geleverd geen extra was, geen gedoe! Je bent altijd zeker dat je luiers in huis hebt.

Wens je nog meer informatie over katoenen luiers? Klik hier >

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…