Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De vijf beste en gratis loop apps voor iPhone & Android

Bram
4 min read

Bijna iedere hardloper neemt wel een smartphone mee voor onderweg. Dit kan zijn om de tijd in de gaten te houden of om muziek te luisteren. Veel app makers spelen hierop in door een speciale hardloop app te ontwikkelen. Het aanbod in loop apps voor iPhone & Android groeit dan ook bijna door het plafond. Het is hierdoor lastig om een keuze te maken voor de beste iPhone & Android loop apps. De vijf beste apps die ook nog eens gratis zijn hebben we voor je op een rijtje gezet. Je weet zo precies welke je moet downloaden voor tijdens het lopen.

Endomundo

Het fijne van Endomundo is eigenlijk dat je direct aan de slag kan met de app. Je hoeft geen stappenplan te volgen voor je kan gaan rennen. Je looptijd en kcal verbranding wordt direct gemeten zonder dat je gegevens hoeft in te vullen. Handig als je niet teveel gedoe wilt en gelijk wil beginnen met lopen. Buiten gewoon lekker lopen zijn er wel meer opties als je dit wil. Je kan bijvoorbeeld een soort training uitkiezen en een bepaalt doel dat je wil behalen bijvoorbeeld 5 kilometer in een half uur. Het leuke van Endomundo is dat je vrienden kan uitnodigen en uitdagen in challenges.

Runkeeper

Runkeeper is gewoon een leuke app als je samen met vrienden wil gaan hardlopen zonder tegelijk bezig te zijn. Je kan jezelf samen met je vrienden opgeven als een team en vervolgens challenges aangaan. Naast challenges kan je ook gewoon gegevens meten zoals de afstand, snelheid en kcal verbranding. Je kan doelstellingen aanmaken en afvinken als je deze gehaald hebt. De route die je gelopen hebt kan je inclusief je prestaties delen op social media. Het leuke van challenges die je samen met jouw team kan halen is dat er een competitie op landelijk en wereldwijd niveau is. Je krijgt precies te zien hoeveel uren en minuten je nog hebt om een challenge te halen. Daarnaast kan je zelf challenges aanmaken zoals het lopen van een marathon.

Nike+

Voor het nauwkeurig meten van je sportprestaties is Nike+ een ideale app. Met een speciale chip koppel je het programma aan je hardloopschoenen. Iedere stap, kracht, kcal verbranding en je hartslag wordt nu nauwkeurig gemeten. Je kan gewoon je prestaties meten of in competitie verbrand trainen. Een grappige functie is dat je aangemoedigd kan worden door je vrienden op Facebook dankzij de cheer functie. Likes op je bericht en cheers hoor jij via je oortje zodat je gemotiveerd wordt om door te rennen

Looptijden

Looptijden is een Nederlands gesproken app waarbij je een workout kan selecteren en kan gaan lopen. Het leuke van de app is dat je gecoacht wordt via een oortje. Je wordt aangemoedigd door een coach om betere prestaties te behalen. De app is eenvoudig in gebruik en barst niet uit zijn voegen als het gaat om functies. Het is wel handig dat je schema’s en routes kan opslaan en jezelf kan laten coachen tijdens het lopen.

Runtastic

Runtastic werkt via Facebook of je e-mail en helpt je om de snelheid, duur training en calorieën verbranding te meten. Het is soms een beetje een ingewikkelde app en een hoop functies komen pas tegen betaling beschikbaar. Het is wel leuk dat je extra informatie kan ontvangen zoals het weer en het selecteren van je gemoedstoestand. Je workout kan je op een later moment ook nog terugkijken op Google Earth. Er is geen coach in de app aanwezig en ook geen pauze. Maar de statistieken zijn wel een stuk uitgebreider dan de meeste apps. Gewoon een simpele hardloop app zonder poespas.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…