Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De voordelen van rauwe groentjes

Camille
2 min read

Het meest belangrijke voordeel van het eten van rauw voedsel is dat nog alle voedingsstoffen aanwezig zijn. Door voedsel namelijk meer dan 50 graden Celsius te verhitten, gaan er een heleboel van deze essentiële stoffen verloren. Vitamines zullen dan bijvoorbeeld met het kookvocht worden weggegooid.

Enzymen gaan stuk

Bij verhitting gaan enzymen stuk waardoor ze hun werk als katalysator van verschillende biochemische processen in je lichaam niet meer naar behoren kunnen doen. Zo zal de vertering van eten niet meer optimaal verlopen. Bovendien zal je alvleesklier dergelijke enzymen zelf aan moeten gaan maken. Je loopt, door alleen gekookt voedsel te eten, zelfs de kans om tekorten van bepaalde enzymen op te bouwen, ziektes en overgevoeligheid in de hand te werken en het verouderingsproces van je lichaam te versnellen.

Kiemen

Tijdens het kiemproces wordt er een heleboel vitamine C gevormd en stijgt de hoeveelheid het vitamine B. Het regelmatig eten van kiemen, bij voorkeur de kiemen van groenten zoals waterkers, broccoli, linzen of radijs, zal je gezondheid zeker ten goede komen.

Groene groente

Groene bladgroente is erg gezond omdat er een heleboel (alkalische) mineralen en vezels in zitten. Maar deze groente bevat eveneens veel chlorofyl, een reinigende bouwsteen van je bloed. Door deze groene groentes te verwerken tot een smoothie versnel je je spijsvertering. Aan een dergelijke smoothie kun je bijvoorbeeld, waterkers, peterselie of spinazie toevoegen.

Gefermenteerde groente

In gefermenteerde groente vind je enzymen die nog meer verbeterd zijn middel van een fermentatieproces. Zo is je voedsel al een beetje voorverteerd door de enzymen en kun je het beter verteren. De melkzuurbacteriën (lactobacilli)  in deze groente zijn essentieel voor je darmen.

Rauwe cacao

Bij cacao denk je waarschijnlijk direct aan chocolade die niet in een gezond leefpatroon past. Rauwe cacao zit echter vol met anti-oxidanten en goede vetten.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…