Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Deze dingen heb je geleerd uit je vorige (slechte) relaties

Anja
3 min read

Niet alle relaties zijn achteraf gezien een goede keuze. Je leert iemand kennen, wordt verliefd, maar na verloop van tijd blijkt dat de relatie niet zo mooi en goed is als je had gehoopt. Je partner bedriegt je regelmatig of is ziekelijk jaloers. Vaak blijf je te lang in zo’n relatie hangen, omdat je de beloftes dat het niet meer zal voor komen iedere keer weer gelooft. Pas als de relatie uiteindelijk wordt beëindigd, en gek genoeg is degene die de problemen veroorzaakte vaak degene die er een streep onder zet, komt het besef dat jij dat eigenlijk had moeten doen, en wel veel eerder dan op het moment dat het uiteindelijk strandde.

Cijfer jezelf niet weg

Een heel belangrijk ding om te onthouden als je een relatie met iemand aangaat is dat je jezelf niet moet wegcijferen. Natuurlijk is het leuk dat jij interesse toont in zijn hobby’s en dat jij de muziek waar hij graag naar luistert ook leuk vindt. Maar overdrijf het niet, en verlang van hem dat hij ook belangstelling voor jou heeft. Als jij iedere avond voetbal op TV zit te kijken omdat hij er gek op is, terwijl jij liever een goede film zou kijken, dan klopt er iets niet. En als jij je heel anders moet gaan gedragen dan wie je eigenlijk bent, kun je wel bedenken dat je dat op de lange termijn niet gaat volhouden.

Gelijkwaardigheid

In een liefdesrelatie moeten beide partners gelijkwaardig zijn. Het mag niet zo zijn dat de één zich aan de ander onderwerpt. Dit leidt soms tot intimidatie, soms zelfs mishandeling of psychische onderdrukking en het kan verstrekkende gevolgen hebben voor je verdere leven. Hoe langer je een dergelijke relatie laat voortduren, hoe moeilijker het wordt er uiteindelijk mee te stoppen. Het is lastig om zelf dit soort signalen op te pikken, maar luister naar wat familie en vrienden over jouw partner zeggen. Als zij aangeven het gevoel te hebben dat jullie relatie niet gezond is, dan is het zeer raadzaam om daarover na te denken en voor jezelf na te gaan of ze misschien gelijk hebben.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…