Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Deze motieven laten je slanker lijken

Anja
2 min read

Je kunt wanneer je confectiemaat 48 hebt er natuurlijk niet uit zien alsof je in maatje 38 past. Maar er zijn wel tips die je kunt toepassen bij het kiezen van je kleding waardoor je slanker lijkt dan je bent. Voor een deel hangt het af van de motiefjes op je kleding.

Kleine motieven maken breder

Ben je klein van stuk en stevig van bouw? Vermijd dan kleding met drukke prints van kleine afbeeldingen. Deze doen je dikker lijken dan je bent. Kies dan liever voor een kledingstuk met één grote afbeelding, deze zorgt ervoor dat je langer lijkt dan je bent en dat maakt je automatisch ook slanker.

Streepjes maken slanker

De geleerden zijn het er niet over eens dat je in kleding met horizontale strepen dikker lijkt. Dit werd altijd aangenomen, totdat wetenschappelijk onderzoek aantoonde dat het niet zo is, maar dat het vooral afhangt van de kleuren die worden gebruikt. In een shirt of blouse met smalle zwarte strepen lijk je slanker, ook als het horizontale strepen zijn.

Meer tips om slanker te lijken

Het is algemeen bekend dat je in zwarte kleding slanker lijkt omdat deze kleur afkleedt. Wil je niet in uitsluitend zwart lopen dan kun je natuurlijk een detail in een andere kleur dragen, bij voorbeeld een shirt of een sjaaltje, en ook je schoenen hoeven niet per se zwart te zijn.

Daarnaast is het zo dat kleding de juiste maat moet hebben. Prop jezelf niet in kleding die eigenlijk te krap zit, kies voor een maatje meer en je zult zien dat je er een stuk voordeliger in uitkomt. Ben je mager en wil je juist wat dikker lijken, dan kies je voor wat wijdere kleding of meerdere lagen over elkaar. En dan kun je natuurlijk juist wel kiezen voor een broek of shirt met een drukke print.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…