Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit gebeurt er met je lichaam als je 100 dagen alleen maar aardappelen eet

Anja
2 min read

Veel mensen denken dat afvallen zit in het aanpassen van je levensstijl. Meer bewegen, gezond eten en minder snoepen. Voedselexperts hebben ondertussen miljoenen verschillende diëten die beter zouden werken. Bijvoorbeeld een jaar lang alleen maar aardappels eten.

Aardappeldieet getest

Andrew Taylor uit Australië probeerde dit dieet voor 100 dagen en hij verloor al 32,1 kilo. Hij woog voordat hij met het bijzondere dieet begon 151,7 kilo en weegt nu, na 100 dagen, nog maar 119,6 kilo.

Te weinig voedingsstoffen?

Hij is verder niet bang dat hij te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt. Na een doktersbezoek verteld hij dat hij kerngezond is. Hij begon met dit rare dieet omdat bij eerdere pogingen tot afvallen het gewicht er steeds weer bijkwam.

Naast het gewichtsverlies is er een ander voordeel voor de 36-jarige Andrew. Zijn dieet is namelijk niet onopgemerkt gebleven. Toen de lokale groenteboer van zijn uitdaging hoorde, besloot hij hem te sponsoren. Andrew hoeft dus niet voor zijn aardappelen te betalen.

Voordelen aardappels

Mocht je dit dieet overwegen, raden we je wel aan dit in samenwerking met een expert te doen. Aardappels zijn namelijk een bron van koolhydraten, vitamine B en C en kalium, maar daarentegen wel laag in proteïne, andere vitamines en belangrijke vetten.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…