Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit moet je doen na de seks voor een nog betere relatie

Anja
2 min read

Naspel na de seks is een noodzaak. Het brengt emotionele, liefdevolle en warme gevoelens. Zonder naspel is de seks niet ‘compleet’. Wat moet je doen na de seks voor een nóg betere relatie?

Houd die vlam brandend!

Seks is aan het begin van een relatie veelal spannend, nieuw en overmatig aanwezig. Het aspect van elkaar nog niet helemaal kennen en dat kunnen doen, is opwindend. Na verloop van tijd (verschilt per koppel) dooft de ‘seksvlam’ vaak. Waarom? Er zijn voldoende manieren om de seks altijd goed te laten zijn en zelden teleurstellend. Met name naspel. Naspel is zoenen, strelen, knuffelen etc.

Niet alles kun je snel doen

Naspel is belangrijker dan ooit. In onze drukke, snelle maatschappij moet alles vlug. Het lijkt af en toe alsof je nergens meer de tijd voor kunt nemen. Alles moet en zal snel gebeuren. Met het spel van de liefde, seks, kan dat niet. Daar draait het om tederheid en waardering. Een vluggertje kan altijd leuk zijn, maar het gaat erom dat je het goed afmaakt. Dat maakt je relatie ook beter!

Maak tijd

Maak dus tijd vrij voor de seks. Je hoeft het niet tot in de puntjes te plannen (dat is niet zo romantisch), maar maak er tijd voor vrij. Zet de telefoons uit, doe de deur op slot en de gordijnen dicht. Dit is even jullie tijd! Wees open over eventuele wensen of fantasieën. In je relatie moet je altijd overal eerlijk over kunnen zijn, in de seks ook. Gun elkaar dingen, maar blijf elkaar respecteren. En… doe altijd aan naspel. Dat kan van alles zijn. Als het maar teder is. Onderzoek heeft aangetoond dat koppels die aan naspel doen gelukkiger over de seks én over de relatie zijn!

 

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…