scrollTop top

Dit is waarom je zo moe bent

Dit is waarom je zo moe bent

Ben jij ook zo vaak uitgeput? Heb je ook zo'n drukke dagen? Dit is waarom je zo moe bent:

De wekker laat haar indringende gezoem horen. Veel te vroeg. Uit jezelf moet je wakker worden, niet door dat nietsontziende penetrante signaal. De slaap overheerst jouw geest, vermoeidheid bepaalt jouw algehele gesteldheid. Nog voordat de dag begonnen is. Eruit, de kinderen moeten naar school. De gedachte aan de tegenstribbelende kroost maakt je nog vermoeider dan je al was. Het bed uitjagen, zorgen dat minimaal de tanden zijn gepoetst, op tijd aan de ontbijttafel, de lunchpakketjes moeten gesmeerd. Help.

Werkafspraken vullen je agenda. Tijd om projecten rustig door te nemen lijkt te ontbreken. Alsmaar door. Klanten wachten, de Raad van Bestuur wil resultaten zien, de directeur eist spoedoverleg, het team klaagt, de werkdruk is te hoog, post stapelt zich op, e-mails blijven onbeantwoord, je opent ze niet eens meer. De dag verstrijkt in hoog tempo. De kinderen moeten alweer gehaald worden.

De lente kondigt zich aan. Zonnestralen en warme lucht doen de krokussen de grond uit schieten. Je zou blij moeten zijn. Maar je ziet een verwaarloosde tuin die verzorging behoeft. In het weekend puinruimen? Ten koste van je oude moeder die uitziet naar dat uitgestelde bezoekje van haar enige dochter? Ten koste van de honden die toe zijn aan een lange, uitputtende wandeling door de bossen? Oh nee… de belastingaangifte wacht, die moet de deur uit. Help.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  230.267.528
 • Aantal
  doden
  4.725.780
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  1.231.523
 • Aantal
  doden
  25.543

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!