Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit zijn lekkere vleesvervangers

Anja
3 min read

Steeds meer mensen eten vegetarisch. En dan niet zo zeer dat ze het vlees volledig afzweren, maar een steeds grotere groep kiest ervoor om één of enkele dagen per week geen vlees te eten. Dit zijn de zogenaamde flexitariërs. Om in de behoefte van deze groeiende groep te voorzien komen er steeds meer producten op de markt waarmee je vlees kunt vervangen door een vegetarische snack en toch een lekkere maaltijd op tafel kunt zetten. Daarnaast zijn er natuurlijk alternatieven die je zelf kunt gebruiken om een vleesvrije maaltijd te bereiden.

Vleesvervangers in de winkel

Er zijn tegenwoordig verschillende vleesvervangers verkrijgbaar in de supermarkt of bij de slager. Dit zijn producten gemaakt van plantaardige grondstoffen, soms met en vulling van kaas, tomaat of saté. Deze producten zijn zo smaakvol dat sommige mensen niet eens proeven dat ze geen vlees maar een vleesvervanger eten.

Geitenkaas en courgette

Vooral in salades wordt vaak met geitenkaas gewerkt om vlees of vis te vervangen. Geitenkaas is erg sterk van smaak en kan in verschillende salades worden gebruikt. Gecombineerd met groenten en pasta of aardappel maak je zo een maaltijdsalade die de maag goed vult, ondanks dat er geen vlees aan te pas komt.

Courgette is een groente die veel in vegetarische roerbakschotels wordt gebruikt als vervanger van vlees.

Roerbakblokjes en balletjes

In de supermarkt zijn lekkere en gemakkelijk klaar te maken vleesvervangers verkrijgbaar. Je kunt vegetarische blokjes en balletjes kopen die snel gaar zijn en die je kunt combineren met iedere maaltijd. De blokjes zijn heel geschikt om in bij voorbeeld een rijst- of pastaschotel te verwerken. Ook de balletjes zijn geschikt voor een pastaschotel, maar je kunt ze ook bij aardappelen en groente serveren. Met een lekker sausje erbij heb je een heerlijke vegetarische maaltijd.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…