Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit zijn de trendkleuren van 2016 en zo draag je ze!

Anja
2 min read

Al meer dan twintig jaar bestudeert Pantone de ontwerpers van de New York Fashion Week en van elders om de belangrijkste kleurentrends van het seizoen te kunnen brengen. Pantone kiest ieder jaar een kleur van het jaar uit. Voor 2015 was dat marsala rood en voor dit seizoen hebben ze voor twee kleuren gekozen.
De kleuren ‘rose quartz’ en ‘serenity’ zijn dit jaar uitgeroepen tot de ‘Colors of the Year’. Een mooie zachtroze en licht blauwe kleur, heel mooi om bij elkaar te combineren.

Rose quartz

De zachte natuurlijke kleur van de rozenkwarts. Een kleur die in de natuur op verschillende manieren voorkomt. Bij een ondergaande zon, bij bloemen of bij iemand die bloost. Een kleur die zich heel makkelijk laat combineren met o.a. serenity, grijs, bruin en offwhite tinten.

Of je nu voor een matte stof of een glanzende stof kiest, deze kleur straalt rust en ontspanning uit.

Kleurtype advies: Deze gedempte kleur is prachtig bij de vrouwen die weinig contrast in het gezicht hebben. Combineer bijvoorbeeld met de koele kleur serenity (licht/babyblauw) voor de koele types onder ons.

Serenity

Deze kleur is geïnspireerd op het blauw wat je ziet van een wolkenloze lucht. Een lichte, rustige blauwe kleur die vaak gedempt is wat betekent dat er een ‘vergrijsde’ gloed overheen zit. Je hebt deze kleur dus in heldere en gedempte varianten. Kijk wat het beste bij jou past.
Deze kleur kun je heel mooi combineren met andere zachte en gedempte kleuren in koele en warme tinten. Serenity gecombineerd met camel is prachtig en kunnen ‘warme’ types ook voor deze kleur gaan.

Kleurtype advies: Deze kleur is een koele kleur die er in gedempte en meer heldere tinten is. Geschikt voor de ‘koele’ types.

Deze kleuren worden ook doorheen de decoratiecollectie populair:

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…