Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Eenvoudige oefeningen voor een strakke taille

shana
4 min read

Last van die zichtbare ‘zwembandjes’ in de taille? Die zijn heel gemakkelijk weg te krijgen door de buikspieren te trainen.

Oefen regelmatig

Wanneer je dagelijks 10 minuten buikspieroefeningen gaat uitvoeren, zal je al na twee à drie weken zichtbaar resultaat hebben. De spieren in de buik reageren bijzonder goed op buikspieroefeningen en kunnen heel snel opgebouwd worden. Als je voor een tijdje de buikspieroefeningen langs de kant laat liggen, zullen ze ook heel snel het volume kwijt raken en zal er niets meer te merken zijn van je strakke taille. Je moet ook niet te bang zijn om een ‘wasbord’ te ontwikkelen wanneer je veel oefent. Dit komt heel zelden voor bij vrouwen en is het nauwelijks zichtbaar.

Drie spiergroepen

In onze buik zitten drie spiergroepen die verschillende doelstellingen hebben. De rechte buikspier die tussen het boven en onderlichaam zit, maken het mogelijk om de romp te kunnen draaien en zijwaartse bewegingen te maken. De dwars verlopende , diep liggende spier gaat vooral steun bieden aan het onderste deel van de buik. Dit is de spier die je voelt bij het hoesten en ademen. De laatste spiergroep hebben we nodig om te lopen, zitten en staan. Deze zijn meestal ongetraind omdat ze op een verkeerde manier gebruikt worden.

Hoe begin je te trainen?

Het is van belang om heel langzaam te starten. Je begint de eerste week door om de dag te trainen. In de tweede week  mag je dagelijks buikspieroefeningen doen. Het is belangrijk om de oefeningen zoveel mogelijk te herhalen. De beste manier om zo snel mogelijk resultaat te boeken is om uw spieren langzaam te laten werken .

Oefeningen voor beginners

Sit-ups

Ga op je rug liggen en zet uw benen in een hoek van 90° met je knieën op heupbreedte. Duw je wervelkolom tegen de grond en hou je armen gekruist voor uw borst. Duw je schouders naar achteren en kom dan met je hoofd en schouders los van de grond. Span hierbij de buikspieren zoveel mogelijk aan. Blijf even in deze houding zitten en laat na een tijdje je bovenlichaam terug zakken.

Kruislings

Ga op de rug liggen, pak uw handen achter in de nek vast en laat uw benen gestrekt op de grond liggen. Het rechterbeen mag je hierna gebogen op de grond zetten en span je buikspieren aan. Til nu de linkerschouder van de grond en draai het bovenlichaam zodat de elleboog in de richting van de knie draait. Hou dit even vast en ga terug liggen. Herhaal deze oefening aan de andere kant.

Kickboxen

Zet de benen wijd gespreid en strek de armen zijwaarts. Buig nu het bovenlichaam met een rechte rug naar beneden. Ga afwisselend met uw rechterhand naar de linkervoet en andersom. Zorg dat uw andere arm steeds gestrekt blijft en omhoog naar het plafond wordt gericht. Wissel nu af en ga met linkerhand naar de rechtervoet. Het is belangrijk dat je tijdens het afwisselen van de armen niet overeind komt.  

Herhaal elke oefening 8 keer.

Vergeet niet dat je plezier moet maken tijdens het trainen en te oefenen met vrolijke muziek!

Door shana

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…