Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Essentiële beautytips voor een last minute zomertripje

Elise
4 min read

Veel mensen zijn al op reis geweest, of sommigen hebben helaas een jaartje de vakantie geskipt. Maar het is nooit te laat om een weekendje naar de kust te trekken bij warm weer of om een last minute reisje te boeken. Wil je je voorbereiden om toch nog zomerklaar te zijn voor je weekendje of citytrip naar warmere oorden, dan hebben wij enkele tips om je voor te bereiden. Lees in dit artikel welke stappen je moet volgen om je helemaal klaar te maken om te genieten van de zon, zodat je klaar bent om jouw welverdiende vakantie te vieren.

Scrubben, scrubben en scrubben

De koude winter en frisse wind hebben ervoor gezorgd dat je huid uitdroogt en dat dode huidcellen zich opstapelen. Hierdoor heb je als het ware een 'laagje' over je huid waardoor het zonlicht je huid niet volledig bereikt. Scrub daarom de dode huidcellen weg met een zachte scrub om je huid te laten stralen. Het lijkt misschien wat overbodig, maar niet alleen je benen kunnen een scrub gebruiken, ook je handen en voeten hebben een zware winter achter de rug. 

Je handen verdienen de nodige aandacht. Want hand in hand lopen met je lover doe je toch het liefst met zachte handen? Scrub je handen even voor het slapengaan en smeer altijd in met een speciale voedende crème. Ook je nagels verdienen aandacht. Gebruik een nagelriemcrème en duw de nagelriemen zachtjes om ze gezond te houden en gemakkelijker nagellak aan te brengen.

Vakantie staat gelijk aan sandalen en blote voeten, dus zet je maar best je beste voetje voor! Vaak hebben onze voeten last van eelt en een droge huid na een winter in verstikkende schoenen en sokken. Verwijder eelt met puimsteen of een eeltschraper. Zorg ervoor dat ook je voeten gehydrateerd blijven met voedende crème en vergeet je teennagels niet te lakken; wist je dat witte nagellak ervoor zorgt dat je huid bruiner lijkt? 

Misschien het minst leuke klusje, maar geloof ons, het zal opbrengen: onthaar je benen. Scrub voor je gaat ontharen om dode huidcellen te verwijderen. Scheer in de douche met een ontharingscrème (scheer nooit droog of je krijgt lelijke, rode bolletjes die bovendien niet goed tegen de zon kunnen) of maak een afspraak bij de schoonheidsspecialist voor een wax-, epilatie- of laserbeurt.

Kom eens de deur uit 

Heb je veel sportieve momenten overgeslagen omdat het flink regende? Dan heb je nu geen goed excuus meer, want in het zonnetje kun je heerlijk trainen. Ga een rondje rennen, pak de skeelers weer uit de kast of ga gewoon eens een stukje wandelen en probeer dit wekelijks te doen. Heb je weinig tijd,  probeer dan ook thuis te bewegen en enkele oefeningen te doen om fit te blijven. Denk aan je billen eenvoudig steviger maken met diverse oefeningen die je thuis kunt doen, zoals squats en wall sits.

Probeer regelmatig een zonnestraaltje mee te pakken voor je op reis vertrekt. Zo went je huid en lichaam al wat aan de UV-stralen en neem je een heleboel vitamine D op. Deze vitamine is goed voor je huid en het natuurlijke licht zorgt voor een beter humeur. Vrolijk op reis vertrekken dus! Let wel op dat je steeds smeert wanneer je van de warme zon geniet.

Verzorg je lichaam 

Make-up is mooi, maar niet echt goed voor je huid. In de zomer is het helemaal niet nodig om veel foundation of andere bruiningscrème op te doen, want dan word je natuurlijk bruin. Gebruik daarom minder make-up en je ziet er geweldig uit en beschermt bovendien je huid. Vergeet wel niet in te smeren met een zonnecrème voor je gezicht. 

Water reinigt je lichaam en versterkt automatisch je haar en doet je huid glanzen. Ook zal je minder last hebben van onregelmatigheden op je gezicht.  Drink je te weinig water, probeer dan schijfjes fruit of citroen toe te voegen voor een heerlijk fris smaakje. Anderhalve tot twee liter per dag zorgen voor een summerproof lichaam. Je wilt toch niet op vakantiefoto's staan met een puistje 😉

 

 

Door Elise

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…