Gevulde courgette met kip en mozzarella

gevulde-courgette.jpg

Courgette heeft de laatste jaren ons hele land veroverd, en dat is niet zomaar! Met deze bijzondere groente maak je in een handomdraai een heerlijke maaltijd klaar.

Zo zijn gevulde courgettes de laatste trend op het gebied van koken. Het is voedzaam en je kunt zelf kiezen wat je aan de courgette toevoegt.

Met dit recept maak je een lekkere, gevulde courgette met kip, tomaat en mozzarella.

Deze ingrediënten heb je nodig

  • 2 courgettes (groot)
  • 1 blik tomaten
  •  200-250 g kipfilet (in stukjes gesneden)
  •  5 takjes verse tijm
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 125-150 g mozzarella
  • Olijfolie, bakmargarine of -boter

Gevulde courgette bereiden

  1. Begin met het voorverwarmen van de oven op een temperatuur van 200 graden.
  2. Pak de courgettes en snijd deze over de lengte doormidden.
  3. Haal het vruchtvlees uit de courgette en voorkom dat je de schil van de courgette beschadigt. Je kunt hier het best een lepel voor gebruiken. Houd het vruchtvlees apart in een kom, zodat je deze voor de vulling kunt gebruiken.
  4. Doe wat bereidingsvet in de koekenpan en voeg na 1 minuut de kipfiletblokjes toe. Voor extra smaak kun je tijdens het bakken zout en peper aan de kip toevoegen.
  5. Voeg de tomaten uit het blik toe aan de pan en leeg de kom met vruchtvlees ook in de pan.
  6. Laat het mengsel nu 10-12 minuten op het vuur staan zodat het vocht kan verdampen. Het is slim om regelmatig te roeren, zodat het mengsel niet aan de pan blijft zitten.
  7. Pak de mozzarella erbij en laat eerst het vocht uit de verpakking lopen. Snijd de mozzarella vervolgens in kleine plakjes.
  8. Haal de pan van het vuur en doe het mengsel in een kom.
  9. Pak een ovenschaal en vet in.
  10. Leg de halve courgettes op de ovenschaal en voeg met een eetlepel het mengsel toe.
  11. Leg de kleine plakjes mozzarella nu op het mengsel, je zult zien dat de mozzarella door de temperatuur al een beetje smelt.
  12. Plaats de ovenschaal nu in de oven en laat de gevulde courgettes ongeveer 10 minuten opwarmen.
  13. Haal de gevulde courgettes na 10 minuten uit de oven en serveer deze bijvoorbeeld met een schepje rijst of een stuk vlees.

Tip: Je kunt dit recept ook gebruiken voor Coeur de Boeuf tomaten. Snijd de top van de tomaten af, haal het vruchtvlees met een eetlepel uit de tomaat en vul de tomaat met de vulling. Leg een aantal plakjes mozzarella op de vulling en plaats de top weer terug op de tomaat. Je kunt de tomaten in 10 minuten afbakken en net als de gevulde courgettes serveren met een schepje rijst of een stuk vlees.