Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Goede voornemens geen succes? Ga dan nu slapen!

Lore
2 min read

Nu januari stilaan op zijn einde loopt, lijken veel mensen te beseffen dat ze helemaal nog niet zo ver staan met hun goede voornemens als ze zelf gewild hadden. Ook jij bent misschien wat teleurgesteld in jezelf, je was er nochtans zo van overtuigd dat je dit jaar wél in je goede voornemens zou slagen.

Wilskracht

Uiteraard ben je niet de enige met dit gevoel, integendeel. Veel heeft te maken met je wilskracht: die was blijkbaar toch niet zo sterk als dat je dacht toen je je goede voornemens maakte. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je je wilskracht kan doen toenemen. Je goede voornemens zijn dus zeker nog niet verloren!

Wilskracht trainen?

Ten eerste kan je wilskracht trainen. Onlangs publiceerden we daarover een interessant artikel van Sonja Kimpen, je kan het hier nogmaals lezen.  

Wilskracht is gelinkt met glucose

Verder heeft wilskracht ook veel te maken met het hormoon glucose. Dat is een hormoon dat ervoor zorgt dat je makkelijker jezelf kan beheersen en daardoor dus ook makkelijker verleidingen kan weerstaan. En goed nieuws: je maakt dit hormoon letterlijk al slapend aan!

Dat betekent dat iemand die elke nacht voldoende slaapt zichzelf beter zal kunnen controleren én dus meer wilskracht heeft om nee te zeggen tegen bepaalde slechte gewoontes. Denk maar aan hoe makkelijk je zelf toegeeft aan die lekkere snack als je slecht of weinig sliep…

Conclusie: respecteer je nachtrust

Wil je dus toch nog iets van je goede voornemens maken? Dan kan je alvast beginnen met op tijd in je bed te kruipen. Met de extra portie glucose die je zo aanmaakt, kan je morgen sowieso wél nee zeggen tegen dat koekje of lukt het je wél om te gaan sporten in plaats van lui tv te kijken.

Extra tips om beter te slapen vind je trouwens hier:

5 tips om beter te slapen

 

 

 

Door Lore

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…