Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Meer dan de helft van de Belgen houdt gezonde voornemens niet vol

Sien Vanneste
2 min read

Uit onderzoek van iVOX en nākd. bij 1.000 respondenten blijkt dat minder dan de helft van de Belgen zijn of haar gezonde voornemens volhoudt. Zo wou 30% van de Belgen gezonder eten en ging 38% voor een actievere leefstijl. Nākd. wil nu iedereen een duwtje in de rug geven.

Vandaag – op Blue Monday – beginnen de meeste mensen het moeilijk te krijgen met hun goede voornemens. Velen haken dan ook af. Nochtans maken we die goede voornemens elk jaar opnieuw. Zo zijn er enkele terugkerende voornemens: 63% wil meer fruit en groenten eten, 56,3% wil minder snoepen en 41,7% wil dan weer kiezen voor gezondere tussendoortjes.

Yes you can

Allemaal mooie voornemens, maar zo’n 20% begint er nooit aan of geeft het al op in het begin van het jaar. Daar zijn ook verschillende redenen voor. Zo vinden we geen lekkere alternatieven, verliezen we er tijd mee of missen we betrouwbare informatie. Daarom lanceert nākd. samen met ambassadeurs Sandra Bekkari en Sven Ornelis hun #doorbijten-campagne. Op die manier willen ze je aanmoedigen om meer voor gezonde tussendoortjes te kiezen. Meer informatie op de Instagrampagina van nākd. én hun eigen profielen. Misschien wordt 2022 jouw jaar om die gezonde voornemens wél vol te houden!

Door Sien Vanneste

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…