Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoe kan jij medisch onderzoek naar melanoom steunen?

Olivier
3 min read

Medisch onderzoek naar melanomen wordt wereldwijd uitgevoerd. Toch is het grootste struikelblok voor deze onderzoeken nog steeds het budget dat beschikbaar wordt gesteld om deze onderzoeken uit te voeren. Artsen en medische onderzoekers lopen continu tegen grote problemen aan als het op budget aankomt. Dit kan vanuit de normale bevolking gelukkig verholpen worden op het moment dat er donaties aan diverse stichtingen worden gedaan. Zo is het Nationale Kankerfonds op dit moment bezig om ook geld te doneren aan initiatieven waarin de genezing van kwaadaardige melanomen centraal staan, zodat artsen en medisch onderzoekers nog meer middelen hebben om deze onderzoeken op de beste manier uit te voeren.

Stichting tegen Kanker

De Stichting tegen Kanker heeft de afgelopen jaren miljoenen euro’s opgehaald om de strijd tegen kanker aan te gaan. Met als doel de wetenschap de mogelijkheid geven zich verder te ontwikkelen op het gebied van onderzoek naar kanker, weet het veel geld in te zamelen.

Onderzoek naar kanker loopt al jaren en heeft ervoor gezorgd dat diverse vormen steeds beter te behandelen zijn. Zo is de overlevingskans van mensen met borstkanker extreem toegenomen en zijn we hard op weg om ook op andere vlakken terreinwinst te boeken.

Maar dat is niet alles waar Stichting Tegen Kanker zich voor inzet. Ook de begeleiding voor de patiënten en naaste familie moet en kan volgens deze stichting beter. Door vrijwilligers hiervoor te trainen, hoopt Stichting tegen Kanker dat het gehele proces op een nieuwe manier kan worden ingezet.

Kom Op Tegen Kanker

Kom Op Tegen Kanker is voornamelijk gericht op het motiveren van wetenschappelijk onderzoek naar diverse vormen van kanker. Het is dan ook mogelijk voor onderzoekers om hun onderzoek bij deze stichting aan te melden om vervolgens in aanmerking te komen voor een ‘investering’. Of het onderzoek nu van medische of psychologische aard is, om bijvoorbeeld te helpen beter om te gaan met kanker, maakt voor Kom Op Tegen Kanker niet uit.

Steun Medisch Onderzoek & Draag bij aan een Betere Behandeling

Door te doneren aan bovenstaande stichtingen kunnen mensen zelf actief bijdragen aan beter medisch onderzoek. Zo kunnen Belgen zelf evenementen organiseren, waarin zij de lokale bevolking en het eigen netwerk kunnen vragen om geld te doneren. Het totaalbedrag kan vervolgens aan Stichting tegen Kanker en Kom Op tegen Kanker worden gedoneerd, welke de donaties weer doorgeven aan artsen en onderzoekers die bezig zijn met het produceren van medicijnen tegen huidkanker.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…