Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoe krijg je gezonder haar?

Camille
2 min read

Tegenwoordig zijn er allerlei cosmetische producten voor je haar te koop waarmee je de kleur, dikte en zelfs de lengte kunt veranderen. Deze producten zijn alleen niet erg gezond en kunnen je haar ernstig beschadigen. Hoe zorg je er nu voor dat je haar weer gezond wordt? Wij hebben 5 tips voor jullie op een rijtje gezet!

1. Was je haar niet te vaak

Het is een fabeltje dat het gezond is om je haar dagelijks te wassen. Was je haar slechts 3 of 4 keer per week. Zo geef je je haar een pauze tussen de wasbeurten door zodat het de natuurlijke balans weer kan hervinden.

2. Was je haar met koud water

Zet de douche op koud wanneer je je haar wast. Door je haar met koud water te wassen zorg je ervoor dat de haarzakjes zich sluiten waardoor je haar glanzend en veerkrachtig wordt.

3 Wees voorzichtig met borstelen

Pas er voor op dat je je haar niet te ruig kamt of borstelt. Dit kan je haar breken en gespleten punten als gevolg hebben. Behandel je haar als een porseleinen vaasje!

4. Laat je haar op natuurlijke wijze opdrogen

De hitte van een föhn is niet goed voor je haar, en kan je haar ernstig beschadigen.

5. Let op je voeding

Het klinkt raar, maar door het eten van bepaalde voeding kun je je haar sterker maken. Zorg dat je genoeg eiwitten, vitamine B, ijzer en zink binnenkrijgt voor sterk en gezond haar.

Lees ook

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…