Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoe vraag ik iemand ten date?

shana
3 min read

Vind jij het ook eng iemand ten date te vragen? Je bent niet de enige met dit probleem. Herkenbaar, want je stelt jezelf kwetsbaar op. De vrees om afgewezen te worden is en blijft groot, maar als je het niet probeert, zal je het nooit weten. Tijd om je stoute schoenen aan te trekken en die ene persoon ten date te vragen. Durf risico’s te nemen en regel een date met die ene leuke man of vrouw. Lees hier enkele tips die je hiermee kunnen helpen.

1. Wacht niet te lang

Doe het gewoon, hoe langer je blijft twijfelen, hoe moeilijker het wordt. Voor je het weet is het te laat en heeft die persoon al een andere date.

2. Goede voorbereiding

Ook als het om daten gaat, zorgt een goede voorbereiding al voor het halve werk. Zorg dat je al alles hebt gepland in je hoofd, waar je naartoe wilt, wanneer … Denk ook aan een alternatief, misschien kan je date op dat tijdstip niet.

3. Gepaste moment

Kies het gepaste moment om diegene ten date te vragen. Vraag het onder vier ogen en op een geschikt moment.

4. Wees niet bang voor afwijzing

Weet dat de kans bestaat dat je ‘nee’ te horen krijgt. Afwijzing is nooit leuk, maar je mag in elk geval trots zijn op jezelf dat je het toch hebt geprobeerd. De persoon die je ten date vroeg zal uiteindelijk een goed gevoel hebben door je poging.

5. Jezelf zijn

Er is helemaal niets om bang van te zijn. Wees jezelf en gebruik vooral je gevoel. Doe je vooral niet anders voor dan dat je bent. Val niet door de mand door indruk te maken op de ander en dingen te beloven die je toch niet kunt waarmaken. Het heeft geen nut je voor te doen als iemand anders. Praat niet alleen over jezelf, probeer ook te achterhalen wie de ander is. Wees ook duidelijk en eerlijk. Is deze date niets voor jou? Je voelt geen klik? Zeg het dan eerlijk en geef de ander geen valse hoop.

6. Wees origineel en organiseer zelf de date

Probeer origineel uit de hoek te komen en eens af te wijken van het uit eten of naar de bioscoop te gaan. Voorbeelden van originele dates zijn: samen schaatsen, avondwandeling, samen koken, picknicken, samen naar een optreden gaan … Maak het onvergetelijk. Wil je dat het minder als een date moet aanvoelen? Ga dan samen joggen, of met de hond gaan wandelen. 

Door shana

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…