Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoe zou jij reageren als je partner vreemdgaat?

Anja
3 min read

Stel, je ontdekt dat je partner vreemdgaat, hoe zou je dan reageren? Zou je boos worden, of juist heel verdrietig of onzeker? Zou je hem direct het huis uitzetten, of zelf vertrekken en (tijdelijk) bij een vriendin gaan wonen? En zou je hem uiteindelijk vergeven of is het in een keer klaar? Een vreemdgaande partner is ontzettend moeilijk om mee geconfronteerd te worden, hieronder vind je een aantal overwegingen als dit je overkomt.

Ga in ieder geval tijdelijk je eigen weg

Het is aan te raden om, als er zoiets heftigs in je relatie gebeurt, niet op elkaar lip te blijven zitten. Als je samenwoont, is het handig als een van de twee een tijdje ergens anders heengaat. Overleg samen wat het handigst is en laat elkaar even los om op adem te komen en na te denken over wat je verder wilt.

Denk na over je relatie

Ga eens goed nadenken over hoe jullie relatie eigenlijk is. Laat het vreemdgaan even buiten beschouwing. Vind je nog alles wat je nodig hebt bij elkaar? Bepraat je alles met partner en ben je echt maatjes? Gaat het al een tijdje minder goed en zou je graag dat gevoel van eerst weer terug willen? Denk hierover na en schrijf het desnoods op, hierdoor krijg je helder in je hoofd hoe jullie er volgens jou voor staan als stel.

Ga in gesprek

Het is heel belangrijk om goed met elkaar te praten na zo'n gebeurtenis. Luister oprecht naar elkaar en leg je gevoelens op tafel. Probeer te begrijpen waarom de ander is vreemdgegaan en bedenk samen of jullie wel of niet verder willen met de relatie

Investeer in je relatie

Als je besluit om samen verder te gaan, verwacht dan niet dat je zo weer samen verder kunt. Je relatie heeft een flinke knauw opgelopen en het is hard werken om dit weer recht te trekken. Investeer daarom in elkaar, ga leuke dingen doen samen en herontdek weer waarom je elkaar in het begin zo leuk vond.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…