Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoelahoepen, de ideale workout voor een slanke taille!

Camille
2 min read

Hoelahoepen voor kinderen? Dat is het allang niet meer! Hoelahoepen wordt steeds populairder als leuke en effectieve work-out.  Waar je voor de meeste sporten een compleet sporttenue, tegenstanders of bepaald terrein nodig hebt, is om te hoelahoepen slechts een enkel attribuut nodig: de hoepel. Een goede hoepel is al verkrijgbaar vanaf zo’n 20 euro. Het is dus een zeer toegankelijk sport.

Calorieën verbranden

Wist je dat je met een uur hoelahoepen tot wel 400 kilocalorieën kunt verbranden? Het exacte aantal hangt natuurlijk af van de zwaarte van de hoepel en hoe fanatiek jij hoelahoept. Hoelahoepen is dan ook de perfecte sport voor een slanke taille. Wanneer je hoelahoept, verbrand je vetweefsel rondom de buikspieren. Hierdoor krijg je een dunnere buik. Daarnaast train je jouw buikspieren, waardoor je ook een mooie strakke buik krijgt. Het wordt nog beter, want hoelahoepen heeft ook de volgende positieve effecten:

  • Het versterkt buik-, rug-, been- en bilspieren.
  • De stabiliteit van de romp verbetert.
  • Het verbetert de conditie en motoriek.
  • Het ondersteunt de doorbloeding en het is ook nog eens goed voor de spijsvertering.

Welke hoepel

Hoepels zijn er in vele maten, soorten en gewichten. Er zijn tegenwoordig speciale hoepels verkrijgbaar voor volwassenen. Deze zijn groter en zwaarder dan de gewone hoelahoep. Hierdoor hoef je minder snel rond te draaien en wordt het hooghouden eenvoudiger. Voor welke hoepel je kiest, hangt af van jouw gewicht, lengte en omvang. Wanneer je de hoepel vóór je op de grond plaatst, moet deze qua hoogte tussen de taille en borst komen. Hoe zwaarder de hoepel, hoe langzamer deze draait en hoe makkelijker het is deze on controle te houden.

Langzaam opbouwen

Bij hoepelen is het belangrijk om rustig op te bouwen. De zwaardere hoepels kunnen in het begin wat pijn en blauwe plekken geven. Begin daarom rustig aan door zo’n 2 tot 3 minuten per dag te hoepelen. Wanneer je lichaam gewend raakt aan de bewegingen, kun je de oefening uitbreiden tot zo’n 5 tot 10 minuten per keer. Wil je door middel van hoelahoepen echt afvallen? Probeer dan minstens 3 per week zo’n half uur achter elkaar te hoepelen.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…