Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoeveel keer per week moet je seks hebben?

Anja
2 min read

In veel lange relaties is het een punt van discussie: de frequentie van de seks.  Er zijn een hoop verschillende theorieën en adviezen over dit onderwerp. Natuurlijk is iedere relatie anders en daardoor is het lastig om een eenduidig antwoord te geven op de vraag: ''hoe vaak moet je seks hebben?''. Dat hangt namelijk af van verschillende factoren.  Dat kan bijvoorbeeld komen doordat je niet bij elkaar in de buurt woont. Als je elkaar iedere dag ziet, zal je waarschijnlijk meer seks hebben dan als je elkaar alleen in het weekend ziet.

Seks en cijfers

Laten we eerst beginnen met het feit dat "moeten" eigenlijk niet het goede woord is op deze vraag. Seks moet natuurlijk niet, maar is een leuke bijkomstigheid als je daar beide zin in hebt. Van mensen tussen de 15 en 71 jaar heeft slechts gemiddeld 23 procent elke week seks met een partner. Daarnaast heeft ongeveer 33 procent maximaal eens per week seks en 21 procent maximaal een keer per maand. De laatste 23 procent die overblijft, heeft in het laatste half jaar geen seks met een partner gehad.  Misschien denk je, als je deze cijfers leest, al wat positiever over de frequentie van de seks met je partner.

Verbetering

De meest gehoorde klacht over de frequentie is dat er te weinig seks is binnen de relatie. Het eerste belangrijke punt is dat je dit open en eerlijk met je partner moet bespreken zonder verwijten te maken. Ook een gesprek over wat jullie seksueel stimuleert, kan helpen om meer seks te hebben.

Tenslotte is het belangrijk regelmatig tijd voor elkaar te maken en samen leuke dingen te doen. Vaak vertaalt zich dit namelijk positief in de slaapkamer.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…