Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Huidveroudering: Wat doe je ertegen?

Olivier
2 min read

Help! Je bent pas begin twintig en je begint al de eerste rimpels te zien. We willen allemaal natuurlijk dat onze huid er zo lang mogelijk jong en gezond uitziet. Wat kun je nu doen tegen huidveroudering? Hieronder 6 dingen die je kunt doen om huidveroudering tegen te gaan.

Niet teveel in de zon

Probeer je huid niet teveel bloot te stellen aan de zon. Natuurlijk is de zon gezond, maar zorg ervoor dat je je altijd goed insmeert en vermijd de zon tussen 12.00 en 15.00.

Niet roken

Helaas is roken een verslavend middel. Voor de mensen die roken is het dus lastig om te stoppen. Rook je niet? Begin er dan ook niet aan! Wanneer je rookt, vermeerdert het aantal vrije radicalen in het bloed. Hierdoor verouderen de huidweefsels sneller.

Zorg dat je voldoende vitaminen en antioxidanten binnenkrijgt

Houd een gezonde levensstijl aan en zorg dat je voldoende vitaminen en antioxidanten binnenkrijgt. Eet ook niet teveel dierlijke verzadigde vetten. Ook vetzuren als omega-3 en omega-6, vooral te vinden in vis en gedroogde vruchten, kunnen helpen om huidveroudering tegen te gaan.

Slaap op de rug

Een schoonheidsslaapje heeft niet voor niets deze naam. Goed en lekker diep slapen is goed voor je huid. Het beste is wanneer je op je rug slaapt. Zo heeft je gezicht weinig contact met je kussen en alle bacteriën die zich daar bevinden.

Raak je huid zo min mogelijk aan

Door je huid zo min mogelijk aan te raken voorkom je niet alleen de verspreiding van bacteriën en dus puistjes, maar beschadig je ook de huidcellen niet. Hoe meer huidbeschadiging, hoe meer rimpels!

Zoek een partner

Ben jij nog vrijgezel? Breng hier dan snel verandering in! Uit onderzoek blijkt dat vrouwen die single zijn er ouder uitzien dan getrouwde vrouwen. Dit geldt niet voor iedereen hoor. Misschien ben jij wel heel gelukkig in je uppie!

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…