Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Internationale Dag van het Hart: ken jij de leeftijd van je hart?

Lore
2 min read

Het is vandaag de Internationale Dag van het Hart. Zonder je hart ben je uiteraard niet veel, dus laten we één van de belangrijkste organen in ons lichaam vandaag extra koesteren.

Hou je hart gezond

Je hart is wat je in leven houdt. Samen met je brein is het iets waar je gewoon niet zonder kan. Je draagt er best zorg voor en doet er alles aan om je hart gezond te houden. Dat kan door meer te sporten, bewegen, gezonder te eten, je cholesterol te verlagen of je hart gewoon regelmatig te laten checken.

Bepaal de leeftijd van je hart

Wil je weten hoe het met jouw hart gesteld is? Hoe oud je hart nu eigenlijk is? Doe dan zeker eens de Hartleeftijdtest van Becel ProActiv. Om een accuraat resultaat te verkrijgen, moet je je bloeddruk en cholesterolgehalte kennen. Als je die niet kent, kan je de test nog steeds invullen, maar dan zal het resultaat misschien licht afwijken.

Verschillende factoren spelen een rol

Je hartleeftijd hangt af van verschillende factoren. Zo zijn bloeddruk en cholesterol daar, zoals hierboven vermeld, al twee van, maar ook je leeftijd, gewicht en hoe actief je bent, spelen hier een rol in. Afhankelijk van deze en nog heel wat andere factoren kan je hart jonger of ouder zijn dan jijzelf.

Als je hart jonger of even oud is, is er uiteraard geen probleem. Dan ben je goed bezig en heb je niets te vrezen. Blijkt je hart toch iets ouder te zijn dan je lichaam, dan wordt het tijd om anders te gaan leven. Vraag raad bij een dokter en werk samen om je hart te verjongen.

Doe de test!

Klik hier om de Hartleeftijdtest in te vullen en te zien hoe oud jouw hart precies is.

Door Lore

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…