Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Week van het Hart: de verschillende initiatieven en activiteiten op een rij

Lore
3 min read

Van 24 tot 28 september is het de Week van het Hart, een initiatief van de Belgische Cardiologische Liga. Deze week vinden verschillende initiatieven plaats die je kunnen helpen de gezondheid van je hart in kaart te brengen. Ontdek ze in dit overzicht. 

Hartritme laten controleren 

De BeHRA, de Belgian Heart Rhythm Association, organiseert sensibiliseringacties om zoveel mogelijk burgers bewust de maken van voorkamerfibrilatie. Dat is een vaak voorkomende hartritmestoornies, die niettemin opgespoord kan worden met een eenvoudige test. 

Deze week kan je dan ook op verschillende plekken in het land je hartritme gratis laten testen. Je kan daarvoor niet enkel terug in de verschillende deelnemende ziekenhuizen, maar op dinsdag 25 september ook in het Waasland Shopping Center in Sint-Niklaas, op woensdag 26 september in het Woluwe Shopping Center in Brussel en op donderdag 27 september in Rive Gauche in Charleroi. 

Op de website van de BeHRA vind je per provincie een overzicht van de deelnemende instellingen en hoe je je kan inschrijven voor een gratis test. Je vindt er ook meer info over voorkamerdefibrilatie. 

Hartleeftijdtest

Verder ontwikkelde Becel ProActiv een test waarmee je kan nagaan hoe het met de leeftijd jouw hart is gesteld. Je vult enkele vragen in over je levensstijl, je lichaam, je bloeddruk en je cholesterolgehalte. Als je geen info hebt over je bloeddruk of cholesterol, is de test niet helemaal nauwkeurig maar zal toch een inschatting kunnen geven.

Je kan de Hartleeftijdtest hier invullen. 

Infostanden en -momenten 

Een aantal ziekenhuizen voorzien ook een infostand en/of infomoment. 

UZ Brussel

Het UZ Brussel organiseert op 27 september van 12 tot 16 uur een infodag in het kader van het 10-jarig bestaan van hun cardiovaculaire dienst. Locatie: Inkomhal UZ Brussel, Laarbeeklaan 101, 1090 Jette

UZ Leuven, campus Gasthuisberg

Op de eerste verdieping van de inkomhal kan je op Campus Gasthuisberg op 28 september van 11 tot 15 uur terecht voor een infostand. 

UZ Gent

Op 25 september vind je in de centrale hal van K12 gebouw een informatiestand omtrent cardiovasculaire preventie. 

Op 26 september vindt van 13u30 tot 16u30 ook actieve patiënten- en bezoekersvoorlichting plaats door teamleden hartrevalidatie. Inclusief boeddruk- en buikomtrek meting, BMI-bepaling, uitleg rond cardiovasculaire streefwaarden en secundaire preventiemaatregelen, belang van compliance, vroegtijdige detectie van CVA-symptomen.

Jan Yperman ziekenhuis

Van 24 tot 28 september 2018 vind je in de inkomhal een infostand met de medewerking van VZW Kloppend Hart.

Door Lore

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…