Kalkoen met walnoten en verse kruiden

kalkoen-met-walnoten-verse-kruiden.jpg

Kalkoen behoort nog altijd tot een van de traditionele gerechten voor de feestdagen. Kalkoen en gevogelte in het algemeen zijn mager en licht verteerbaar. Daarnaast bevat het slechts 3-15% vet en is daarmee geschikt om een gezonde feestmaaltijd op tafel te toveren.

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 stukken kalkoenfilet
  • 3dl gevogeltebouillon
  • 2 uien
  • 3 el Becel Light vloeibaar
  • 4 el gehakte peterselie
  • 4 el gehakte bieslook
  • 2 el gehakte koriander
  • Peper en zout
  • Citroensap
  • 4 walnoten (Andere noten zijn ook mogelijk)

Bereidingswijze

  1. Braad de kalkoenfilets in de Becel Light vloeibaar.
  2. Voeg de bouillon toe en laat het eventjes op een zacht vuurtje verder gaar stoven.
  3. Doe 1 el Becel Light vloeibaar in een pan en doe er de gehakte ui, peterselie, bieslook en koriander bij.
  4. Strooi er wat peper over en giet er enkele druppels citroensap over.
  5. Voeg de gehakte walnoten toe.
  6. Let de kalkoenfilets op een bord en doe er wat saus over.

Smakelijk!