Kalkoen behoort nog altijd tot een van de traditionele gerechten voor de feestdagen. Kalkoen en gevogelte in het algemeen zijn mager en licht verteerbaar. Daarnaast bevat het slechts 3-15% vet en is daarmee geschikt om een gezonde feestmaaltijd op tafel te toveren.
Ingrediënten (4 personen)
- 4 stukken kalkoenfilet
- 3dl gevogeltebouillon
- 2 uien
- 3 el Becel Light vloeibaar
- 4 el gehakte peterselie
- 4 el gehakte bieslook
- 2 el gehakte koriander
- Peper en zout
- Citroensap
- 4 walnoten (Andere noten zijn ook mogelijk)
Bereidingswijze
- Braad de kalkoenfilets in de Becel Light vloeibaar.
- Voeg de bouillon toe en laat het eventjes op een zacht vuurtje verder gaar stoven.
- Doe 1 el Becel Light vloeibaar in een pan en doe er de gehakte ui, peterselie, bieslook en koriander bij.
- Strooi er wat peper over en giet er enkele druppels citroensap over.
- Voeg de gehakte walnoten toe.
- Let de kalkoenfilets op een bord en doe er wat saus over.
Smakelijk!