Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Lamskroontje met kruiden, sausje van tijm en courgette

Olivier
3 min read

Tijdens heerlijk barbecueweer wil je natuurlijk iets lekkers op tafel zetten. Lamskroontjes zijn hier het meest geschikte stukje vlees voor. In een handomdraai kun je prachtig goudbruine lamskroontjes op tafel zetten, die je vervolgens op overheerlijke manier kunt combineren met een sausje van tijm en courgette. Maak een heerlijk sausje met look en de gezonde vloeibare margarine van Becel (met extra Omega 3 en 6) en de maaltijd zal iedereen bekoren. Deze maaltijd is geschikt voor 4 personen.

De ingrediënten die jij nodig hebt:

 • 1 Lamskroontje
 • 1 Courgette
 • Honing
 • 3 Takjes tijm (vers)
 • 8 Wortelen met loof
 • Een teentje knoflook
 • Runderbouillon
 • Bruine roux
 • Een lente-uitje
 • 4 koffielepels vloeibare margarine (Becel Original Bakken en Braden)

Lamskroontje met kruiden, sausje van tijm en courgette bereiden

 1. Gebruik een vijzel om het teentje knoflook tot een papje te malen en voeg hier de margarine aan toe. Gebruik nu een kwastje om het mengsel op het lamskroontje te smeren en voeg hierna peper en zout aan het lamskroontje toe.
 2. Pak een koksmes, aardappelschiller of kaasschaaf om de courgette in dunne plakjes te snijden. Haal het kommetje met de olie er weer bij en bestrijk de courgetteplakjes met de olie. Leg de courgetteplakjes op de grill of barbecue totdat deze goudbruin zijn.
 3. Pak een keukenmes of aardappelschiller om de wortelen te schillen. Zet water op het vuur en laat de wortelen in het kokende water een beetje garen. Leg de wortelen nu op de barbecue of grillplaat en voeg hier na het grillen een klein beetje honing aan toe. Het is slim om de loof aan de wortelen te houden, omdat dit voor de garnering gebruikt kan worden.
 4. Leg het lamskroontje nu op de grill en gebruik een thermometer om deze exact tot 49 graden te garen. Laat het lamskroontje nu ongeveer 10 minuten rusten.
 5. Zet de bouillon op het vuur en voeg hier de takjes tijm aan toe. Haal het mengsel door een zeef om de takjes eruit te halen. Bind het mengsel nu met de bruine roux. Voeg hier kruiden aan toe om de saus op smaak te brengen.
 6. Serveer de lamskroontjes samen met de groenten op een bord. Voeg hier op ieder bord het tijmsausje aan toe om een heerlijk gerecht op tafel te zetten.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…