Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Last van een middagdipje? Zo geraak je er snel van af!

Camille
2 min read

Iedereen heeft het weleens of heeft er last van gehad: een echte middagdip.  Daarom hebben wij hier een aantal tips voor je bij elkaar gezet, om snel van het middagdipje af te geraken.

Frisse lucht tegen het middagdipje

Om je middagdipje tegen te gaan, is het verstandig om even een stukje te gaan wandelen. Zo zorg je er namelijk voor dat je hart sneller gaat kloppen, waardoor je lichaam weer een stukje alerter gaat worden. Dit is vooral handig als je slaperig wordt na een net genuttigde maaltijd. Zijn er geen mogelijkheden om even te gaan wandelen? Zet dan bijvoorbeeld de ramen tegen elkaar open om zo een frisse, koele wind door het huis te laten gaan.

Fel licht gaat de slaperigheid overdag tegen

Ook zonlicht kan goed zijn werk tegen het middagdipje doen. Om er vanaf te geraken kan licht dus heel goed helpen. Het lichaam reageert op fel licht door het hormoon melatonine af te remmen, precies de stof die de oorzaak van een slaperig gevoel in de namiddag is.  Ga gewoon even 15 tot 20 minuten wandelen en de middagdip is gewoon verdwenen!

Maak een slimme planning

Je weet van jezelf dat je tegen de middagpauze duffer gaat worden. Dan is het heel erg belangrijk om daar je planning op aan te passen. Ga je normaliter alleen achter de computer werken na het middageten, probeer in plaats daarvan een actiever iets in te plannen, zoals brainstormen met collega’s bijvoorbeeld. Doordat je meteen actief aan het werk gaat na de lunch, voorkom je dat je lichaam zich meer gaat ontspannen en zal je de middagdip voorkomen.

Let goed op wat je luncht

Het kan natuurlijk nog veel eenvoudiger: kijk goed naar wat je luncht. Als je iedere middagpauze een behoorlijk zware maaltijd tot je neemt, dan zal je ook wat sneller moe gaan worden. En mocht het zo zijn dat je alcohol tot je neemt, dan kan dit ook een versuffend effect op je lijf hebben. Pas dus gewoon je eetpatroon aan, eet wat lichter en drink zeker geen alcohol.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…