Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Voordelen van lezen: Minder stress en een beter geheugen

Olivier
2 min read

Tegenwoordig zijn er zoveel dingen te doen om de tijd mee te doden, dat mensen steeds minder snel een boek erbij pakken. Denk bijvoorbeeld aan televisie, laptops, smartphones en tablets. Dit is zonde, want lezen is verschrikkelijk goed voor je algemene ontwikkeling. Daarnaast is brengt lezen nog meer voordelen met zicht mee. Hieronder 3 redenen om meer te gaan lezen!

Lezen vermindert stress

Uit meerdere onderzoeken blijkt dat je maar 6 minuten per dag hoeft te lezen om je stress met meer dan 60% te verminderen. Klinkt bijna te mooi om waar te zijn toch? Hoe werkt dit precies? Door te lezen raak je geconcentreerd en ben je even in een andere wereld. Hierdoor ontspannen je spieren en zal je hartslag afnemen. Lezen werkt zelfs beter als luisteren naar klassieke muziek!

Je traint je concentratievermogen

Door te lezen, train je je concentratievermogen. Het zorgt ervoor dat je andere taken geconcentreerder uit kunt voeren. Door de invloed van smartphones, laptops en social media, kunnen we ons tegenwoordig minder goed concentreren. De hoogste tijd om er maar eens een boek bij te pakken!

Lezen zorgt voor een beter geheugen

Wanner je een boek lees, moet je veel verhaallijnen, personages en achtergrondinformatie onthouden. Je traint dus automatisch je geheugen omdat je al deze dingen moet onthouden om het boek te volgen. Op deze manier train je ook je geheugen om dingen in het dagelijks leven beter te onthouden en je gaat steeds meer details onthouden. Handig toch?

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…