Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Linkshandigen zijn het meest romantisch!

Olivier
2 min read

Er wordt vaak gezegd dat linkshandigen geestelijk anders in elkaar zitten dan rechtshandigen. Ze worden over het algemeen gezien als creatief, muzikaal, meelevend en slim. Het zijn gevoelsmensen, in tegenstelling tot de koele, berekenende, zakelijke rechtshandigen. En dat verschil zou alles te maken hebben met de bedrading en de structuur van de hersenen.

Fabeltje?

Veel mensen nemen aan dat het klopt. Dat linkshandigen inderdaad gevoeliger en romantischer zijn dan rechtshandigen. Maar uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat dit allemaal Indianenverhalen zijn. Want wat is het geval? Juist de mensen die niet uitgesproken linkshandig of rechtshandig zijn, zijn beduidend creatiever en inventiever dan gemiddeld. En mogelijk ook romantischer. Voor de duidelijkheid: we hebben het hier dus over mensen dus die zowel links- als rechtshandig zijn.

Aseksuelen vaak linkshandig

Wat grappig is om te weten: onderzoek wijst uit dat juist aseksuelen relatief vaak linkshandig zijn. Waarschijnlijk beïnvloedt iets in de vroege ontwikkeling of iemand linkshandig of rechtshandig wordt en heeft dat ook invloed op de hersenstructuren die met seksuele aantrekking samenhangen. Ingewikkelde materie dus. En om het nog wat moeilijker te maken: iemand die aseksueel is, kan wel romantische gevoelens hebben.

Anders dan anders

Even terug naar de hamvraag: is een linkshandig persoon nu wel of niet romantischer dan een rechtshandig persoon. Nee, is het antwoord. Het is een mythe die in de loop van de jaren is vervormd en in het dagelijks leven voor waar wordt aangezien. Linkshandigen zijn anders dan rechtshandigen, dat is wel waar. Ze lopen vaak tegen praktische problemen aan omdat onze samenleving simpelweg veel meer in ingespeeld op rechtshandige mensen. En door die praktische problemen, zijn ze gewend om in oplossingen te denken. Vaak doen ze de dingen net iets anders dan een rechtshandige. Dat valt op. Maar dat maakt ze niet romantischer.    

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…