Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Lopen in het donker: kledijtips!

Camille
2 min read

's Avonds als het donker is, kan het gevaarlijk zijn om te lopen! Daarom is het belangrijk om enkele maatregelen te nemen. We geven bij deze alvast enkele handige tips om veilig te lopen in het donker.

1. Opvallende kledij

Trek bij voorkeur reflecterende hardloopkleding aan.  Er bestaan tal van kleding speciaal voor hardlopers die in het donker lopen.

2. Verlichtende accesoires

Maak gebruik van verlichtende accessoires. Dit kan gaan van armbandjes met een lichtje tot een lamp voor op het hoofd. Er zijn voldoende speciaalzaken die een ruime keuze aanbieden, maar ook gekendere ketens verkopen dit nu aan zeer gunstige prijzen. Zet bij voorkeur de knipperstand aan om de zichtbaarheid te optimaliseren. Bieden ze verschillende kleuren licht aan? Neem dan de witte versie, die is het beste zichtbaar.

3. Goede loopschoenen

Belangrijker dan dat ze bij je outfit passen, is het goed te investeren in degelijke loopschoenen met reflecterende elementen. Tegenwoordig zijn ze daar bijna standaard van voorzien, maar er zijn er nog voldoende in omloop zonder.

4. Geen muziek

Lopen met muziek? Eerst en vooral gebied ons bezorgd moederhart mee te geven dat lopen in het donker zonder muziek nog steeds veiliger is. Maak je toch gebruik van oordopjes? Neem dan eens een kijkje op accessoire websites waar je zo voor een habbekrats kan vinden mét reflectoren.

5. Hesje

Trek over de reflecterende hardloopkleding nog een hesje of jasje met reflectoren aan. Koop liefst een hesje in mesh materiaal. Die zijn verkrijgbaar in elke outdoorwinkel. De hesjes zoals je die in de auto hebt liggen, bevatten veel plastic. Niet zo aangenaam bij het lopen dus!

6. Reflectoren

Heb je momenteel geen budget voor een outfit met reflectoren? Ga dan even langs de winkel en schaf een aantal zelfklevende reflectoren aan. Deze kan je zelf plakken op je outfit.

Dan sluiten we nog af met een zin zoals eigenlijk enkel onze noorderburen dat zo mooi kunnen verwoorden: Loopze!

OZ

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…