Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Maakt gestreepte kleding dikker?

Anja
3 min read

Ben je wat voller van postuur, dan kun je door de juiste kleding te kiezen je figuur wat corrigeren. Het is algemeen bekend dat zwarte kleding vaak afkleedt en je slanker doet lijken. Gestreepte kleding kan je dikker doen lijken dan je bent. Maar dat hangt ook weer af van welk patroon je kiest en hoe je combineert.

Wetenschappelijk onderzoek

Geloof het of niet, maar ook naar dit fenomeen is wetenschappelijk onderzoek gedaan. Onderzoekers van de universiteit van York kwamen er achter dat een rechthoek met verticale strepen breder lijkt dan een rechthoek met horizontale strepen.

Maar toen ze vervolgens een aantal proefpersonen foto’s lieten zien van mensen die shirts en truien droegen met zowel horizontale als verticale strepen bleek dat het niet uitmaakte. De foto’s waarop mensen stonden afgebeeld met kleding met horizontale strepen werden niet als “dikker’ beoordeeld dan die waarop de afgebeelde mensen iets met verticale strepen droegen.

Het brein wordt misleid

Bij het beoordelen van strepen wordt het brein misleid. Bij horizontale strepen wordt het brein niet misleid, terwijl bij verticale strepen je ogen steeds worden geconfronteerd met het verschil in kleur tussen de lijnen. Er is echter wel een voorwaarde om in kleding met horizontale lijnen slanker te lijken. De lijnen moeten daarvoor de juiste breedte hebben en ze moeten zwart zijn. Je lijkt het slankst in een shirt met een verdeling van ongeveer 10% zwart en 90% wit.

Kledingtips die je slanker maken

Niet alleen de strepen maken je dikker of slanker. Het hangt ook nog van wat andere factoren af. Kies je kleding niet te strak, dit benadrukt je rondingen extra. Maar kies ook niet voor te wijde kleding, want ook dat maakt je dikker dan je feitelijk bent. Met andere woorden: Kies de juiste maat als je kleding koopt. Daarnaast lijk je ook slanker wanneer je op schoenen met een hoge of middelhoge hak loopt. Je bent daardoor langer, waardoor je automatisch slanker over komt.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…