Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Makkelijke tips om een opgeblazen gevoel te voorkomen

Camille
2 min read

Een opgeblazen gevoel is een fenomeen waar iedereen wel eens mee te maken krijgt, maar waar niemand echt op zit te wachten. Door onderstaande tips op te volgen kun je echter dit vervelende gevoel veelal voorkomen.

1. Alcohol

Door geen alcohol- en koolzuurhoudende drank te drinken zul je minder gas binnen krijgen en dus ook minder snel te maken krijgen met een opgeblazen gevoel. Het gas uit deze dranken zal immers in je maag terechtkomen en zich een weg naar buiten willen banen.

2. Rustig praten

Wanneer je snel praat loop je het risico om extra lucht in te slikken en dus last te krijgen van een opgeblazen gevoel. Rustig praten is dan ook het devies als je met deze klacht te maken hebt.

3. Goede eetgewoontes

Door voedsel goed te kauwen en rustig te eten zal er eveneens minder lucht mee naar binnen glippen. De kans dat je een opgeblazen gevoel krijgt, zal daardoor behoorlijk afnemen. Je lichaam kan zo bovendien gemakkelijker binnengekomen lucht naar buiten afvoeren.

4. Kauwgom kauwen

Door vaak op kauwgom te kauwen krijg je weliswaar geen voedsel binnen, maar wel kan er behoorlijk wat lucht in je spijsverteringstelsel terechtkomen. Deze lucht kan een opgeblazen gevoel veroorzaken waardoor het kauwen op kauwgom wordt afgeraden als je dergelijke klachten wilt voorkomen.

5. Roken

Rokers zullen ook eerder met een opgeblazen gevoel te maken krijgen omdat tijdens het inhaleren veel lucht in het spijsverteringskanaal kan belanden. Als je veel last hebt van een opgeblazen gevoel dan is dit nog een extra gezondheidsreden om te stoppen met roken

6. Slechte vertering en opname van voedingsstoffen

Sommige voedingsstoffen kunnen door je lichaam minder goed worden verteerd en opgenomen. Hierbij kun je denken aan onder andere vezels die niet oplosbaar zijn en zetmeel dat niet door je lichaam kan worden verteerd.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…