Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Met deze 5 oefeningen ben je alvast zomerklaar!

Camille
3 min read

Hoe krijg je je lichaam klaar voor de zomer? Het uitvoeren van wat bewegingen kan soms noodzakelijk om zonder zorgen over het strand te kunnen paraderen. Met de volgende vijf oefeningen helpen we je alvast een handje:

1. Planken

Planken is goed om je buik- en rugspieren te versterken en je houding te verbeteren. Plaats je ellebogen en je tenen op de grond. Je lichaam neemt de vorm van een plank aan doordat je buik ingetrokken wordt en je onderrug recht blijft. Deze houding houd je een poosje vast. Telkens verleng je de tijd een beetje.

2. Squatten

Je doet alsof je op een onzichtbare stoel gaat zitten, met je voeten op heupbreedte, aangespannen buikspieren en een rechte rug. Houd de houding even vast en sta vervolgens weer rechtop. Een zware, maar erg effectieve, oefening om je bilspieren te trainen.

3. Sit-ups

Sit-ups zijn goed om je buik- en rugspieren te verstevigen. Voor een sit-up ga je liggen met je knieën licht gebogen en je voeten op heupbreedte plat op de grond. Je handen houd je bij je oren. Zo kom je recht omhoog. Verhoog dagelijks het aantal sit-ups.

4. Lunges

Benen en billen verstevig je met enkele lunges per dag. Begin rechtopstaand en doe een grote stap naar voren met één been terwijl je andere been buigt. De knie van je gekromde been mag de grond echter net raken (niet steunen dus). Kom terug in de beginpositie en bouw geleidelijk het aantal lunges op.

5. Push-ups

Met push-ups worden je arm- en borstspieren steviger. Liggend op je buik plaats je je handen naast je op schouderhoogte. Je voeten staan tegen elkaar aan. Je kan ook gerust je knieën op de grond laten rusten. Richt je blik naar voren (dus niet naar de vloer). Je houdt je lichaam gestrekt (rechte rug) terwijl je je armen strekt en je lichaam wegduwt van de vloer. Kom rustig terug in de beginpositie.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…