Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De mooiste skibestemmingen in Europa

Camille
3 min read

Denk je erover om lekker op wintersport te gaan maar weet je nog niet waarheen? Er zijn vele mogelijkheden. Je kunt heerlijk skiën in Zwitserland, Oostenrijk en Frankrijk. Maar ook in Zweden en Spanje kun je terecht voor een mooie wintersportvakantie. Wij geven je een lijstje met de zes mooiste skibestemmingen van Europa, in willekeurige volgorde:

Frankrijk: Val Thorens

Het Franse Val Thorens is al meerdere malen verkozen tot de beste skibestemming in Europa. En dit is volkomen terecht. Val Thorens heeft het grootste skigebied ter wereld met ruim 600 kilometer aan pistes. Onderling zijn deze pistes ook verbonden. De pistes zijn van hoge kwaliteit en in het dorp kun je ook na het skiën voldoende vertier vinden.

Frankrijk: La Plagne

La Plagne is misschien niet het allerleukste wintersportdorp, maar het gebied er om heen is meer dan de moeite waard. Samen met Les Arcs beschikt La Plagne over een skigebied van 400 km. En de pistes zijn er in diverse moeilijkheidsgraden. Als beginner kun je hier prima skiën maar ook de gevorderde wintersporter kan hier zijn hart ophalen.

Frankrijk: Saint Gervais

Aan de voet van de Mont-Blanc vind je het mooie Saint Gervais. Deze mooie wintersportbestemming is ideaal omdat je er fantastisch kunt skiën, ook na vier uur ’s middags. Dankzij de verlichte pistes kun je ook in de avond nog volop genieten van de sneeuw. Zo haal je altijd het maximale uit je vakantie.

Zweden: Åre

Wil je eens iets anders dan de geijkte skibestemmingen? Dan is Zweden een prachtig alternatief. Het skigebied is 100 km groot en daarmee zeker niet één van de grootsten. Niettemin zijn de pistes erg mooi en een uitdaging voor de geoefende skiër.

Spanje: Baqueira-Beret

Ook in de Pyreneeën kun je goed skiën bij het plaatsje Baqueira-Beret. En vergis je niet, dit skigebied biedt uitstekende faciliteiten. Zeker als je met kinderen gaat wintersporten is dit een ideale plek om te vertoeven.

Oostenrijk: Kitzbühel

Van oudsher is Kitzbühel een echte wintersportplaats. De pistes zijn dik in orde maar ook het dorp mag er zijn. Warm na het skiën lekker op in één van de vele berghutten. En ’s avonds kun je je prima vermaken in één van de vele feestgelegenheden. Kortom: een bestemming die jong en oud aanspreekt.

Oostenrijk: Saalbach – Hinterglemm

Saalbach – Hinterglemm is een prachtig wintersportdorpje wat omgeven is door een mooi skigebied. De pistes zijn van hoge kwaliteit en met 270km ben je zeker niet snel uit geskied. Er zijn vele berghutten waar je lekker bij kunt komen onder het genot van Oostenrijkse delicatessen zoals Kaiserschmarren.

Zwitserland: Gstaad

Ga je voor de crème de la crème? Dan is de Zwitserse plaats Gstaad de plek voor jou. De elite van Europa komt hier bij een om te genieten van de wintersport. Maar deze plaats heeft meer te bieden dan chique poeha. Als je lekker wilt skiën kun je hier van de mooiste pistes afdelen. Gstaad heeft goede faciliteiten en biedt voldoende ontspanning in de avond.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…