Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Tips voor het kiezen van goede ski’s

Camille
3 min read

Als je op wintersport gaat en je wilt een uitrusting aanschaffen wil je natuurlijk de juiste keuzes maken. Een stel ski’s is niet goedkoop en dient te worden beschouwd als een investering waarvan je bij goed onderhoud nog jaren plezier kunt hebben. Maar waar moet je nu eigenlijk op letten als je ski’s koopt? Zelfkennis is hierbij belangrijk. Als je nog nooit op de ski’s hebt gestaan of weinig ervaring hebt stel je andere eisen aan je ski’s dan wanneer je de sterren van de hemel skiet. We bespreken één voor één de verschillende soorten skiniveaus en de bijpassende ski’s:

De beginner of half gevorderde skiër

Deze skiër is nog niet heel zeker op de ski’s en skiet voornamelijk voor het plezier. Als je tot deze categorie behoort kan het zijn dat je nog niet weet of je het vaker wilt gaan doen. Zoek daarom eerst uit hoe leuk je het vindt en hoe belangrijk het voor je is. Als je zeker weet dat je jaarlijks wilt gaan wintersporten kun je altijd nog kiezen voor een duurdere set. Voor nu is het echter beter om niet al teveel geld uit te geven en mooie basis-set aan te schaffen. Dit type ski’s kan men typeren als ‘allround’. Hiermee kun je op een rustig tempo skiën en nette bochten maken. Ideaal voor beginners.

De enthousiaste skiër met flink wat ervaring

Tot deze categorie behoor je als je al behoorlijk wat ervaring hebt opgedaan. Je houdt van skiën maar doet het echt voor je plezier. De zware uitdagingen ga je liever uit de weg en als je een dagje zin hebt om iets anders te doen laat je de ski’s even voor wat ze zijn. Het beste kun je dan kiezen voor ski’s van het type ‘Allround Unlimited’. Hiermee kun je de hele dag lekker toeren op de latten en als je zin hebt een afdaling doen in hoog tempo.

De sportieve en technische vaardige skiliefhebber

De skiërs uit deze categorie zijn niet alleen ervaren maar ook zeer bedreven. Als je tot deze groep behoort ben je sportief en besteedt je graag aandacht aan technische vaardigheden. Je neemt de moeilijkste bocht met gemak en bent in staat om onder verschillende sneeuwomstandigheden te skiën. Een dagje rust is er voor jou niet bij. Jij wil geen moment missen en staat van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat in de sneeuw. De ski’s die bij jou passen zijn van het type ‘Sport Performance’.

De fanatieke skisport beoefenaar

Tot deze categorie behoren de skiërs die alle fijne kneepjes beheersen en nergens voor terugdeinzen. De echte snelheidsduivels voor wie geen piste te steil is en geen uitdaging te groot. Jouw categorie is het type ‘race’. Hiermee bedwing je elke piste en behaal je ongelooflijke snelheden.

De topskiër

Tot deze categorie behoren alleen de allerbesten. Je bent niet alleen gemotiveerd en ervaren. Je beheerst de technieken tot in de puntjes. Ook buiten de piste kun je toveren met de latten. Dit vereist veelzijdige ski’s van het type ‘Allmountain’. Hiermee kun je als topskiër alles waar je van droomt.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…