Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Les Deux Alpes: 7 activiteiten die u niet mag missen

Camille
3 min read

Het Franse Les Deux Alpes is een mooi en uitgestrekt skigebied in de Franse Alpen. In de winter is er voor meer dan 200 km aan pistes beschikbaar. Les Deux Alpes wordt gekenmerkt door een prachtige gletsjer waarop je ook in de zomer kunt skiën. Maar deze bestemming is om meerdere redenen heel speciaal. Wij vertellen je welke zeven dingen je beslist niet mag missen bij een bezoek aan Les Deux Alpes.

Skiën over de gletsjer

Les Deux Alpes heeft een prachtige gletsjer waar je over heen kunt skiën. Eerst ga je naar de top van de Gletsjer op een hoogte van 3600m, waarna je de berg volledig afdaalt. Een spectaculaire tocht van 2300 meter met de meest waanzinnige vergezichten.

Feest mee in de Snowzone

Houd je wel van een feestje? Dan zal je je beslist thuis voelen in Les Deux Alpes. Elk jaar wordt er het beroemde Snowzone festival gehouden. De beste DJ’s van de wereld komen hier bij een om hun platen te draaien. Dus als je naast skiën ook houdt van een flinke portie muziek is dit helemaal de plek voor jou

Fat-bike rijden door een winterlandschap

In Les Deux Alpes kun je een tour maken op een fat-bike. Deze elektrisch aangedreven fiets heeft extra grote banden waardoor je meer grip hebt in de sneeuw. Op dit moment is Les Deux Alpes nog de enige Franse bestemming die deze sport faciliteert.

Leer freestylen in Snowpark Les2Alpes

Het Snowpark van Les Deux Alpes staat garant voor spanning en spektakel. Op een hoogte van 2600 meter kunnen zowel beginnende als ervaren freestylers hier hun capriolen uithalen. En het mooiste is dat het park ieder jaar opnieuw wordt ingericht. Zo blijft het elk jaar weer een verrassende uitdaging. Kun je niet freestylen maar wil je het graag leren? Dan kun je hier als een echte durfal je eerste poging doen.

Skiën over ongerepte sneeuwvlakten

Ben je superervaren en wil je graag buiten de bestaande pistes skiën? In Les Deux Alpes heb je volop mogelijkheden. Er zijn ontelbaar veel hellingen met ongerepte sneeuwvlaktes. Vanaf duizelingwekkende hoogtes daal je af langs de meest steile en uitdagende hellingen.

Paragliden boven de sneeuw

Wil je eens iets anders? Waarom dan niet paragliden boven de bergen van Les Deux Alpes? Zo vrij als een vogel glijdt je hoog in de lucht over de verstilde witte bergtoppen. Een onvergetelijke ervaring voor iedereen met stalen zenuwen.

Ervaar de kracht van een lawine

Heb je altijd al eens willen ervaren hoe het voelt om in een lawine te zitten? Dan kun je dit nu aan de levende lijve ondervinden in de lawinesimulator. In deze spannende attractie ontdek je hoe het is om in een woeste voortbewegende sneeuwmassa terecht te komen. Het voelt eng maar is gelukkig totaal ongevaarlijk.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…