Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waar vind ik Kindvriendelijke skigebieden?

Camille
3 min read

Skiën met de kinderen of kleinkinderen is de laatste jaren steeds populairder. En niet alleen vanwege de sneeuwpret. Veel skigebieden hebben hard aan de weg getimmerd om de wintersport aantrekkelijker te maken voor kinderen. Tegenwoordig vind je hele speeltuinen, kinderpistes en familiehotels. Er zijn zelfs skigebieden die zich uitsluitend op kinderen richten. Zij staan hier in het middelpunt. Als volwassene weet je zeker dat de kinderen hier de tijd van hun leven hebben. En als zij genieten, doe jij dat natuurlijk ook. Hieronder volgt een lijstje met de meest kindvriendelijke skibestemmingen in Europa:

Kindvriendelijker dan Fiss kan niet

Fiss is een droombestemming voor kinderen. De pistes zijn prachtig verzorgd en er zijn talloze voorzieningen zoals speeltoestellen, een sneeuwglijbaan, kinderliften en een prachtig avonturenland. Alles staat in het teken van het leren skiën, maar dan op een leuke en speelse wijze.

Serfaus is de familiebestemming bij uitstek

Als je op zoek bent naar een bestemming die ideaal is voor de kinderen maar ook leuk voor jou als volwassene is Serfaus de ideale plaats. Er zijn allerlei voorzieningen zoals een kinderrestaurant, een kinderskigebied en nog veel meer. En omdat het dorpje volledig autovrij is kun je de kinderen met een gerust hart buiten laten lopen. Ook voor jou als volwassene is er volop te beleven. De pistes zijn dik in orde en ’s avonds kun je je prima vermaken in één van de vele feestgelegenheden

Maria Alm, kindvriendelijk én betaalbaar

Wil je met de kinderen op wintersport maar betaal je liever niet de hoofdprijs? Wellicht is Maria Alm dan wat voor jou. Deze mooie wintersportbestemming is zeer kindvriendelijk maar ook heel betaalbaar. Omdat deze plaats niet heel toeristisch is kun je ook als volwassene genieten van de rust. En de kinderen profiteren hiervan. Alles is klein en overzichtelijk. De pistes zijn niet al te moeilijk en perfect voor kinderen en beginners.

St. Vigil in Enneberg, waar kinderen alle aandacht krijgen

St. Vigil in Enneberg staat te boek als één van de meest kindvriendelijke bestemmingen van Europa. Dit blijkt wel uit het keurmerk ‘familievriendelijk’, wat dit gebied al meerder malen heeft ontvangen. Kinderen krijgen alle aandacht, niet alleen tijdens de skiles maar ook in eetgelegenheden en hotels.

Geniet met de kinderen in Mühlbach am Hochkönig

Mühlbach am Hochkönig is een schilderachtig dorpje zonder al teveel toerisme. De perfecte plek voor kinderen. Hier kun je de allerkleinsten nog onbezorgd laten spelen in de sneeuw. In het dorp is een speciale heuvel ingericht waar de kinderen naar hartenlust kunnen oefenen.

Jong en oud voelt zich thuis in Le Grand Bornand

Er zijn maar weinig dorpen zo kindvriendelijk als Le Grand Bornand. Dit mooie en vooral rustige plaatsje is ideaal voor de allerkleinsten. Alle faciliteiten zijn dichtbij en skilessen worden al gegeven aan kinderen vanaf 2,5 jaar oud. Spelenderwijs leren ze skiën, want plezier staat voorop.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…