Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Pre- ski- en -snowboardoefeningen

Camille
3 min read

Als je gaat skiën of gaat snowboarden dan is dit erg leuk. Toch zal je er alles aan willen doen om geen blessures op te gaan lopen. Dit kan het plezier behoorlijk verminderen en dit kan ook langdurige gevolgen hebben. Met een gebroken been kun je zomaar maanden uit de roulatie zijn. Het is daarom goed om voor je vakantie al oefeningen te doen om zo de kans op blessures te verkleinen.

Welke oefeningen kun je allemaal thuis gaan doen?

We geven je een paar simpele oefeningen die je makkelijk kunt doen als je thuis bent of zelfs als je boodschappen aan het doen bent. Door deze oefeningen te doen verminder je de kans op blessures aanzienlijk en kan je met een gerust gevoel op wintersport gaan.

1. Tenen strekken

Om de spieren van de onderbenen krachtiger te maken kan je een oefening doen waarbij je je tenen gaat optrekken. Deze oefening kun je prima doen als je achter de computer zit.

2. Ga met de trap

Ga met de trap en loop de lift en de roltrap dus voorbij. Dit is niet alleen goed voor je conditie maar ook voor je spieren.

3. Op 1 been staan

Om beter je evenwicht te kunnen bewaren kun je op één been gaan staan en dit dan steeds gaan afwisselen. Het doel is dan om het een halve minuut vol te  houden. Om de uitdaging groter te maken kun je dan proberen om met je andere been rondjes te gaan draaien. Dit is dan ook nog eens goed voor je spieren.

4. Kniebuigingen

Begin met het doen van kniebuigingen en dit ga je dan een aantal malen per dag herhalen. Ook op de ski's zit je regelmatig in deze houding en zo kun je er alvast aan wennen.

5. Gewicht naar je hielen verplaatsen

Om de voeten en kuitspieren soepeler te maken kun je het gewicht van je tenen naar je hielen verplaatsen. Dit kun je dan ook weer van je hielen naar je tenen gaan doen. Dit is een oefening die je zelfs tijdens het wachten op de trein kunt doen.

Zorg dat je goed voorbereid bent

Het draait allemaal om de voorbereiding als je op wintersport gaat. De oefeningen zijn belangrijk maar zorg dat je ook de juiste uitrusting bij je hebt. Bespaar niet op de kleding. Wanneer je valt dan is een goede bescherming belangrijk en dit kan dan ook weer de kans op blessures verkleinen. Wanneer je goed voorbereid bent dan zal je veel meer plezier aan je wintersport beleven. Wacht dan ook niet langer en start meteen met de oefeningen die wij hierboven voor je hebben beschreven.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…