Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Skivakantie met kinderen: 9 handige tips

Camille
4 min read

Op wintersport gaan met kinderen is een hele onderneming. Je doet er goed aan om voorbereid op pad te gaan. Want dat begint al bij het inpakken van de juiste kleding. Wij hebben een handig lijstje samengesteld met praktische tips voor een succesvolle wintersportvakantie met de kinderen:

Als je op wintersport gaat kun je te maken krijgen met allerlei weersomstandigheden. Het kan heel aangenaam zijn maar ook zeer koud. Vooral kinderen kunnen hun lichaamstemperatuur nog niet goed regelen en dienen goed beschermd te zijn tegen de kou. Zeker als ze nat worden in de sneeuw is het belangrijk dat ze warm blijven. Pak daarom altijd extra skibroeken en leggings in. Ook van skisokken kun je nooit teveel meenemen, net als fijne truitjes. Zorg voor een goede kwaliteit ski-jack en een warm fleecevest.

Kies goede wanten

Warme handen zijn belangrijk voor kinderen. Zeker als ze weer eens in de sneeuw wroeten of een sneeuwbalgevecht houden. Slechte kwaliteit handschoenen zijn dan meteen doorweekt. Kies liever voor een stel goede wanten, die zijn warmer en snel droog. Daaronder kunnen thermohandschoenen worden gedragen.

Een zonnebril en skibril zijn onontbeerlijk

Een zonnebril is een must, voor volwassenen en zeker voor kinderen. Ogen zijn kwetsbaar en de weerkaatsing van het licht in de witte sneeuw kan het oog flinke schade toebrengen. Om klachten te voorkomen kun je de kinderen dus het beste voorzien van een goede zonnebril. Ook een skibril is noodzakelijk, bij harde wind en kou blijven de ogen dan altijd goed beschermd.

Zorg dat de kinderen goed eten

Skiën maakt moe en hongerig. Na het skiën heb je als volwassenen vaak geen puf meer om van alles te regelen. Zorg er dus voor dat je al iets klaar hebt staan. Dan kunnen de kinderen meteen aanvallen.

Regel een skiles die past bij het kind

Skilessen zijn er in vele soorten en maten. Je kunt les nemen bij een skischool en op speelse wijze leren skiën in een klasje met leeftijdsgenoten. Maar je kunt ook een privéles regelen voor je kind. Het ene kind is het andere niet, dus maak een keuze die past bij de persoonlijkheid van het kind.

De juiste skiuitrusting

Een goede uitrusting is heel belangrijk, zeker voor kinderen. Deze uitrusting kun je het beste huren. Kinderen groeien rap en elk jaar nieuwe spullen aanschaffen is een kostbare aangelegenheid. Als je gaat huren moet je ervoor zorgen dat de spullen goed passen. Een kind kan dit zelf niet altijd goed beoordelen. Let dus goed op.

Zorg voor voldoende bescherming

Een kinderlichaam is kwetsbaar, laat je daarom goed voorlichten over alle mogelijke bescherming. Let erop dat het kind deze te allen tijde draagt. Met name de helm is van cruciaal belang.

Kies een kindvriendelijke bestemming

Er zijn talloze wintersportbestemmingen in Europa. Maar als je met kinderen gaat skiën kan het een idee zijn om te gaan voor een wat meer kindvriendelijke bestemming. Er zijn plaatsen die zich speciaal richten op kinderen en verschillende faciliteiten aanbieden waarmee de kinderen zich kunnen vermaken. Zo ben je ervan verzekerd dat ook de kinderen de tijd van hun leven hebben.

Ga naar een bestemming met comfortabele liften

Sleepliften zijn niet altijd geschikt voor kinderen, zeker als ze nog klein zijn. Kies daarom liever voor een bestemming met stoeltjesliften en gondels. Dit is niet alleen veiliger, het geeft ze ook de gelegenheid om even uit te rusten.

Geef de kinderen een proefles

Denk je erover om op skireis te gaan met de kinderen? Misschien is het dan een goed idee om de kinderen een proefles te laten nemen op een indoor skibaan. Zo kom je er vanzelf achter of ze het leuk vinden en of zo’n vakantie past bij jouw gezin.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…