scrollTop top

Na zoveel tijd moet je ECHT je tandenborstel vervangen

Na zoveel tijd moet je ECHT je tandenborstel vervangen

Je kent het wel, de haren van je tandenborstel staan alle kanten op en voor je gevoel heb je hem pas net uit de verpakking gehaald. Hoe weet je nu of je tandenborstel aan vervanging toe is? Wij hebben het antwoord voor jullie.

Bacteriën

De hoeveelheid bacteriën die zich kunnen ophopen in een te lang gebruikte tandenborstel wordt zwaar onderschat. Na een paar maanden bevat een tandenborstel gemiddeld zeven miljoen bacteriën. Dit bleek uit de studie die onderzoeksinstituut TNO (Nederlandse organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek) uitvoerde in opdracht van het tandpastamerk genaamd Aquafresh. Het onderzoek toont aan dat het aantal bacteriën op een tandenborstel stijgt, naarmate deze langer wordt gebruikt.

Duur van gebruik tandenborstel

Volgens het TNO poetst maar liefst 45% van de mensen langer dan drie maanden met dezelfde tandenborstel. Er blijken zelfs mensen te zijn die een jaar of langer met dezelfde tandenborstel poetsen, en zij zijn geen uitzondering.

Advies van je tandarts

Veel mensen slaan het advies van tandartsen en mondhygiënisten om elke drie maanden hun tandenborstel te vervangen in de wind. Ze wachten vaak met het kopen van een nieuwe tandenborstel tot de oude letterlijk uit elkaar valt van ellende.
Toch zijn ze niet onbewust van de gezondheidsrisico’s die ze hiermee lopen. 70% van de mensen denkt wel dat ze ziek kunnen worden van een oude tandenborstel.

Zet het dus in je agenda! Gebruik je tandenborstel beslist niet langer dan 3 maanden!

Lees ook:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  231.188.893
 • Aantal
  doden
  4.740.152
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  1.233.723
 • Aantal
  doden
  25.554

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!