Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Na zoveel tijd moet je ECHT je tandenborstel vervangen

Anja
2 min read

Je kent het wel, de haren van je tandenborstel staan alle kanten op en voor je gevoel heb je hem pas net uit de verpakking gehaald. Hoe weet je nu of je tandenborstel aan vervanging toe is? Wij hebben het antwoord voor jullie.

Bacteriën

De hoeveelheid bacteriën die zich kunnen ophopen in een te lang gebruikte tandenborstel wordt zwaar onderschat. Na een paar maanden bevat een tandenborstel gemiddeld zeven miljoen bacteriën. Dit bleek uit de studie die onderzoeksinstituut TNO (Nederlandse organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek) uitvoerde in opdracht van het tandpastamerk genaamd Aquafresh. Het onderzoek toont aan dat het aantal bacteriën op een tandenborstel stijgt, naarmate deze langer wordt gebruikt.

Duur van gebruik tandenborstel

Volgens het TNO poetst maar liefst 45% van de mensen langer dan drie maanden met dezelfde tandenborstel. Er blijken zelfs mensen te zijn die een jaar of langer met dezelfde tandenborstel poetsen, en zij zijn geen uitzondering.

Advies van je tandarts

Veel mensen slaan het advies van tandartsen en mondhygiënisten om elke drie maanden hun tandenborstel te vervangen in de wind. Ze wachten vaak met het kopen van een nieuwe tandenborstel tot de oude letterlijk uit elkaar valt van ellende.
Toch zijn ze niet onbewust van de gezondheidsrisico’s die ze hiermee lopen. 70% van de mensen denkt wel dat ze ziek kunnen worden van een oude tandenborstel.

Zet het dus in je agenda! Gebruik je tandenborstel beslist niet langer dan 3 maanden!

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…