Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Ongewenst urineverlies: welk product is het meest geschikt?

4 min read

Maar liefst een op de tien Belgen heeft te maken met urineverlies. Dat is veel, heel veel zelfs. En toch heerst er nog steeds taboe rond het probleem. Er zijn nochtans verschillende producten op de markt die je helpen het hoofd te bieden aan ongewild urineverlies.

Zowel bij jonge mannen als vrouwen

De opvatting dat het een ouderdomskwaal is, is 100% fout. Ook jonge vrouwen én mannen hebben ermee te maken. Maar waar weinig kennis is, krijgen misvattingen nu eenmaal vrij spel. Weet dus dat jij zeker niet de enige bent.

Het taboe bij mannen die te maken hebben met urineverlies, is nog groter dan bij vrouwen. Daarom biedt TENA Men oplossingen en producten voor mannen die te maken hebben met urineverlies. Voor elke vorm urineverlies is een specifiek product voorzien.  

Druppeltjes

De meest voorkomende vorm van urineverlies bij mannen is nadruppelen na een toiletbezoek. De blaas wordt tijdens het plassen niet helemaal geleegd waardoor er druppels vrijkomen eens de penis teruggeplaatst is in de broek. Dat leidt tot vlekken op de broek waardoor een groot schaamtegevoel ontstaat.

Een verband zoals TENA Men Level 1 biedt hiervoor soelaas. Het verband is speciaal gevormd voor het mannelijke lichaam en sluit het vocht onmiddellijk in waardoor er niet langer sprake is van vlekken op de kleren. Het ontwerp is comfortabel en discreet waardoor men er ook mee kan sporten.

Scheutjes

Bij inspanningscontinentie verliest men scheutjes urine tijdens het niezen, lachen, hoesten of tillen. Men spreekt van een overactieve blaas omdat de blaas samentrekt op een moment dat dit eigenlijk niet zou moeten. In dit geval gaat het nog steeds om kleine scheutjes urine die wel een groot ongemak veroorzaken.

Een absorberend verband zoals TENA Men Level 2 vormt een uitstekende oplossing bij matig urineverlies. Het mannelijke komvorige ontwerp zorgt dat het blijft zitten in het ondergoed.

Grote scheuten

De blaas trekt samen nog voor ze helemaal gevuld is waardoor men plots héél dringend naar het toilet moet en helaas te laat komt. Men ervaart een onverwachte en niet te drukken drang om te plassen waardoor men het letterlijk in zijn broek doet.

Wie grote scheuten urine verliest, kan vertrouwen op een absorberend verband (TENA Men Level 3). Wie een extra back-up wil, kan het absorberende verband combineren met TENA Men Active Fit Pants. Een broekje in katoenachtig materiaal dat eruit ziet als normaal ondergoed en extra zelfvertrouwen geeft.

Weet je niet goed in welke categorie je thuishoort? Of wil je de verschillende producten uittesten en vergelijken. Vraag hier vrijblijvend het TENA Men Keep Control-proefpakket aan. Laat urineverlies jouw geluk niet in de weg staan!

Door

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…