Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Bekkenbodemoefeningen tegen ongewenst urineverlies

3 min read

Dagelijks zie je op de televisie reclame voor inlegkruisjes die ongewenst urineverlies opvangen. In dergelijke reclamespots zie je vaak lachende, actieve vrouwen die zorgeloos door het leven dartelen. Dat echter ook 25% van de mannen boven de veertig last kan hebben van ongewenst urineverlies, wordt niet in beeld gebracht.

Dat is nog altijd een beetje een taboe, hoewel het niets abnormaals is.

Hoog tijd dus om dit taboe de wereld uit te helpen! Gezond.be wil daar maar al te graag bij helpen en meer bewustzijn creëren omtrent urineverlies bij mannen. Wist je bijvoorbeeld dat inlegkruisjes ook voor mannen bestaan? En dat je ongewenst urineverlies kunt tegengaan door bekkenbodemoefeningen te doen?

Bekkenbodemoefeningen

Onze blaas wordt door een aantal spieren in onze bekkenbodem op haar plaats gehouden. Om een goede controle over je blaas te hebben, moeten deze spieren goed functioneren. Wanneer ze verslappen en hun veerkracht verliezen, kan urineverlies ontstaan. Door je bekkenbodemspieren specifiek op kracht en doorzettingsvermogen te trainen, kan je dit probleem gelukkig voor een groot deel beperken. Bovendien zijn de oefeningen vrij eenvoudig, en kan je ze eender waar en op elk moment van de dag doen. Ben je niet helemaal zeker om welke spieren het gaat? Probeer dan eens je plas of een windje op te houden – je zult onmiddellijk voelen welke spieren in actie komen!

Trainen op kracht

Je kan je bekkenbodemspieren heel eenvoudig sterker maken door regelmatig je spieren samen te trekken, en dit één à twee seconden aan te houden. Vervolgens ontspan je zo’n tien seconden en herhaal je dezelfde oefening een tiental keer. Belangrijk hierbij is dat je je billen ontspant, en dat ook je maag en dijen zich niet opspannen bij het uitvoeren van de oefeningen.

Trainen op doorzettingsvermogen

Om het doorzettingsvermogen van je spieren te trainen, kan je bovenstaande oefeningen herhalen, maar dan langer. Span je spieren niet één of twee seconden, maar tien seconden samen en ontspan goed na elke set.

Door een combinatie van bovenstaande oefeningen kan je na enkele weken al een duidelijk resultaat merken. In sommige gevallen kan je dankzij bekkenbodemtraining zelfs helemaal van je klachten verlost worden.

TENA Men

Blijf je toch nog last hebben van ongewenst urineverlies? Dan biedt TENA Men de oplossing. TENA biedt een ruim assortiment aan comfortabele, discrete en absorberende inlegkruisjes, verbanden en broekjes voor mannen aan. Op hun website kan je zelfs gratis een Keep Control-proefpakket aanvragen! Het pakket wordt in een discrete verpakking bezorgd en zal ervoor zorgen dat je opnieuw zorgeloos al je dagelijkse activiteiten kunt uitvoeren!

Door

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…