Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Op je eerste date naar de bioscoop?

Bram
4 min read

Heb je een date op de planning staan en ben je van plan om naar de bioscoop te gaan met jouw date? Dan ben je zeker niet de enige, want de bioscoop is nog altijd één van de populairste bezigheden tijdens een eerste date. Op deze pagina lees je meer over een eerste date in de bioscoop. Zo lees je wat de pluspunten van een eerste date in de bioscoop zijn en wat de minpunten van een bioscoopdate zijn. Op basis van deze informatie kun je vervolgens beslissen of jouw eerste date in de bioscoop gaat plaatsvinden, of toch ergens anders.

De pluspunten van een bioscoopdate

Er zijn enkele voordelen verbonden aan een eerste date in de bioscoop. Ten eerste is het een vrij toegankelijke manier van dating, omdat je niet veel hoeft te zeggen. Je zit samen naar een film te kijken, je praat tijdens de pauze wat over de film en haalt wat te eten en de film is weer afgelopen. Na de film praat je nog wat na en je gaat weer naar huis. Zeker voor mensen die niet weten wat ze tijdens een eerste date moeten zeggen en nog wat op hun gemak gebracht moeten worden, is een bioscoopdate een goede optie als eerste date. 

Een ander voordeel van een bioscoopdate is dat het eenvoudig gecombineerd kan worden met andere activiteiten. Zo kun je voor of na de film nog wat eten of drinken om elkaar nog beter te leren kennen en er echt een leuke middag of avond van te maken. 

Tot slot is een bioscoopdate vrij voordelig. Als je uit eten gaat, ben je al snel vele tientallen euro’s kwijt. In vergelijking met een bioscoopkaartje en wat snacks voor tijdens de film, is dit veel meer geld. Ben je bijvoorbeeld bijna blut en heb je niet veel te besteden, maar heb je nog een date op de planning staan? Dan is een bioscoopdate een goede oplossing om toch een leuke date te hebben voor weinig geld. 

De minpunten van een bioscoopdate

Helaas heeft een date in de bioscoop ook enkele minpunten. Ten eerste leer je elkaar niet goed kennen als je tijdens een eerste date naar de bioscoop gaat. Je ontmoet elkaar bij de bioscoop, koopt een kaartje, gaat in de zaal zitten en de film begint. Tijdens de film wordt niet gesproken en in de pauze ga je meestal wat te snacken halen. Ook op dit moment is het niet echt gemakkelijk om een gesprek te beginnen, zo in de drukte bij het kraampje in de bioscoop. Vervolgens ga je de zaal weer in voor het tweede deel van de film en wordt er wederom niet gesproken. Als de film afgelopen is, wordt er vaak nog wat nagepraat over de plus- en minpunten van de film en vervolgens ga je weer naar huis. Als je nu bekijkt hoeveel je nu eigenlijk van je date te weten bent gekomen, kom je er al snel achter dat je eigenlijk bijna niet over persoonlijke dingen hebt gepraat. Zeker als je iemand nog niet goed kent en een date inplant om meer te weten te komen over deze persoon, is een bioscoopdate dan ook geen aanrader. 

Een ander nadeel van de bioscoop is dat het een vrij ongemakkelijke vorm van daten kan zijn. Dit heeft te maken met het feit dat er slechts op bepaalde momenten gesproken kan worden. En omdat je elkaar nog niet goed kent, is het soms lastig om te bepalen wat je op deze momenten moet zeggen. Zo kunnen er voor de film, in de pauze van de film of na de film ongemakkelijke stiltes vallen, die vaak opgevuld worden met loze uitdrukkingen over de film waar je naartoe gaat. Wil je dit soort momenten vermijden, dan is een bioscoopdate misschien geen goede eerste date voor jou. 

Conclusie

Kortom: of de bioscoop een goede locatie is voor een eerste date, verschilt per situatie. Zo is de bioscoop een goede plaats om te daten voor mensen die verlegen zijn en wat meer op hun gemak gesteld moeten worden. Ook is een bioscoopdate eenvoudig te combineren en kost het bovendien niet veel geld. Houd er wel rekening mee dat er weinig gepraat wordt op een bioscoopdate en je elkaar dus niet goed leert kennen. Wil je ongemakkelijke stiltes vermijden, dan is een bioscoopdate misschien niet de beste date voor jou. 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…